Vyhľadávanie:

Nechcených zvierat pribúda, karanténa si žiada svoje

Nechcených zvierat pribúda, karanténa si žiada svoje

Plachty z kašírovanej tkaniny sa v psom útulku veľmi zídu

Plachty z kašírovanej tkaniny, dar spoločnosti U. S. Steel Košice, prišli odovzdať minulý týždeň v piatok do neďalekého útulku pre psov Kathleen Babcoková a Mária Kiraľvargová. Nebola to prvá návšteva manželky prezidenta košickej oceliarne v tomto zariadení. V máji tohto roku sa rovnako ako desiatky ďalších hutníkov zapojila do dobrovoľníckych aktivít a ruky k dielu priložila aj v útulku, kde nachádzajú útočisko nechcené a opustené zvieratá. Dobrovoľníci z radov zamestnancov fabriky tu na dvakrát odviedli kus dobrej roboty. Pri úprave areálu strediska v Haniske, rekonštrukcii dvoch budov, inštalovaní pletiva i príprave základov na nové oplotenie.

"Plachty nám poslúžia na predelenie karanténnej časti útulku od výbehovej," vysvetlila Romana Šerferová z Únie vzájomnej pomoci ľudí a psov netajac radosť z daru košických oceliarov. "Veľmi sa nám zídu. Zvieratá hneď po tom, čo nájdu v útulku dočasný domov, musia prejsť očkovaním a karanténou. Nemôžu sa stýkať s ostatnými psami. Samotné oplotenie však dotykovým kontaktom nezabraňovalo. Plachty, ktoré na plot natiahneme, tento problém odstránia."

Útulok praská vo švíkoch. Romana vraví, že neprejde vari deň, aby nedostali prírastky. "Blíži sa pre nás veľmi náročné obdobie. Zima. Musíme ju zvládnuť, no nebude to vôbec ľahké. Len včera sme priniesli jedenásť šteniatok. A dopoludnia sa tu stavil jeden pán, ktorý našiel pri lese ďalších osem maličkých opustených ovčiakov. Postaral sa aj o nich, dal ich zaočkovať, dvom už dokonca našiel budúcich pánov. Zvyšných šesť si chvíľu nechá, aby nemuseli do karantény a donesie nám ich na budúci týždeň." Dodáva, že počet psov, ktorých sa majitelia zbavujú, z roka na rok narastá. V útulku preto veľmi radi privítajú pomoc. Nielen materiálnu v podobe potravín, cestovín či ryže, ale i organizačnú vo forme nedeľňajšej brigády. "Máme na mysli napríklad aj pomoc pri dočasnom umiestnení zvieratiek v domácom prostredí. Na týždeň či dva, kým sa pre ne nenájde nový pán, prípadne neuvoľní miesto v útulku," vraví Romana.

Nájdu sa záujemcovia? Ak patríte medzi nich a chcete sa dozvedieť ďalšie podrobnosti alebo informácie, zavolajte na telefónne číslo 0918 564 466. Tým, ktorí by si aj radi psíka osvojili, no majú pochybnosti o tom, či by sa vedeli o neho postarať, prípadne by chceli vedieť, čo by ich malo v súvislosti so zdravotným stavom osvojovaných zvierat zaujímať, poradí špecialista, zverolekár. Vaše otázky môžete posielať na adresu redakcie.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...