Vyhľadávanie:

Nedeľný podvečer patril hlavne deťom

Nedeľný podvečer patril hlavne deťom

Mikulášske vilomeniny prilákali na Hlavnú tisíce ľudí

Vilomeniny
Vilomeniny Vila Rozborila mali u Košičanom obrovský úspech.

Tak taký nápor ako v uplynulú nedeľu podvečer Hlavná už dávno nezažila. Mikulášsky program pre Košičanov pripravený mestom a U. S. Steel Košice pritiahol do centra mesta tisíce rodičov a detí. O sedemnástej by medzi stenou z ľudských tiel pri pódiu v blízkosti súsošia Immaculata ani špendlík neprepadol.

Deti v takejto chvíli určite ocenili ramená svojich otcov, ktoré boli nielen spoľahlivým útočiskom, ale i miestom, odkiaľ bolo vidieť na všetko dianie na javisku. A bolo sa na čo pozerať. Skôr než zažiaril vianočný stromček, na pódiu sa roztancovali v efektných kostýmoch snehové vločky a snehuliaci Tanečného divadla Vánok, pozdrav do Košíc priniesli i malí tanečníci z Poľska...

Košické Vianoce sa začali. Oficiálne o niekoľko minút neskôr, keď sa primátor mesta Zdenko Trebuľa, spolu s prezidentom U. S. Steel Košice Christopherom Navettom, prihovorili Košičanom a zaželali im pokojné sviatky. Prezradili čo to i zo svojich želaní. Okrem rozvíjajúceho sa mesta plného šťastných a spokojných obyvateľov si zhodne želali lásku a pokoj medzi ľuďmi. A potom sa už začalo odpočítavanie, na konci ktorého sa zaligotal tohtoročný košický vianočný smrek. Spolu s ním sa rozsvietili aj všetky ozdoby v meste.

Mikuláš vysadol na sane s bielym dvojzáprahom koní a vydal sa medzi deti. V červenej noši sa našlo zopár sladkých cukríkov pre tých, ktorí si ich v letku dokázali chytiť. V neďalekom stánku primátor a prezident oceliarskej spoločnosti ponúkali punč. Výťažok z jeho predaja poputuje na charitatívne účely. Podvečer vyvrcholil príchodom Vila Rozborila. Do Košíc prišiel robiť vilomeniny, v tomto prípade však patrili deťom. Súťažné disciplíny neboli také ťažké, aké si zvykne pripraviť pre dospelých, chcelo to však kus šikovnosti priniesť cudzí mobil, čižmu či čiapku...

Tentoraz však neboli víťazi a porazení, sladké odmeny a malé darčeky boli pripravené pre všetkých. Aj pre tých, ktorí našli odvahu a na pódiu zaspievali či zarecitovali. Divákov v dobrej nálade potešili svojím spevom i speváčka Emily a hudobník Marián Čekovský so svojou kapelkou. Vianočné melódie ukončila Tichá noc, ktorú si Košičania na záver zanôtili spolu so spevákmi.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...