Vyhľadávanie:

Nedostali ste sa na EXPO do Dubaja? Nevadí, technologické novinky uvidíte aj na FSD.

Nedostali ste sa na EXPO do Dubaja? Nevadí, technologické novinky uvidíte aj na FSD.

Naši partneri predstavia vo svojich expozíciách zaujímavý program pre deti i dospelých

Robotické aplikácie, biomechanické implantáty, umelú inteligenciu, skenovacie a termovízne aplikácie predstaví pri svojej premiére na FSD Strojnícka fakulta Technickej univerzity v Košiciach. A nielen to. Privezie aj vodíkové super auto budúcnosti, ktoré obdivovali tisíce návštevníkov na svetovej výstave EXPO v Dubaji. Vrátilo sa z nej len nedávno. Zelenú elektrinu mu dodávajú vodíkové palivové články. Nemenej atraktívny bude aj prvý slovenský autobus na vodíkový pohon či vodíkové trojkolky. Prídete sa na nich povoziť?

Tradičným partnerom býva na FSD Fakulta materiálov, metalurgie a recyklácie TUKE. Aj tentokrát pripravila viacero aktivít zameraných na šetrenie energiami, recykláciu odpadov či ukážky 3D tlače. Deti sa môžu zapojiť do tvorby maskota FMMR a ich mamy si môžu medzitým na spektrometri overiť, či ich prsteň je naozaj zo zlata.

Na podujatí nebude chýbať ani Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Vzhľadom na zameranie jej fakúlt bude prezentácia rôznorodá, od jazykových hlavolamov po environmentálne a medicínske témy. A ak máte radi vedecké hračky, môžete sa prísť „pohrať“ do stánku UPJŠ.

Stredná odborná škola priemyselných technológií v Košiciach – Šaci je naším dlhoročným partnerom pri príprave mladých technických kádrov. Vychovávajú hutníkov,  programátorov obrábacích a zváracích strojov, mechanikov i elektrotechnikov. Aktivity zamerané na rozvoj technických zručností chlapcov i dievčat budú dominovať práve v tomto stánku.

Chcete lepšie spoznať svoj zdravotný stav? Navštívte stánky zdravotných poisťovní. Dôvera i Všeobecná zdravotná poisťovňa pripravili okrem štandardného merania cholesterolu, cukru, tlaku, pulzu a srdcovej činnosti aj meranie úrovne vitamínov v tele či diagnostiku chodidiel a správneho držania tela. Odvážite sa aj na meranie hmotnosti? Samozrejme, nebude chýbať prezentácia benefitov oboch poisťovní pre svojich poistencov. Bola by škoda ich nevyužiť.

Priamu ukážku spotrebičov do domácnosti, vyrobených aj z ocele USSK, predstaví popradská pobočka americkej korporácie Whirpool. Dokážete správne poskladať spotrebič na interaktívnej tabuli? A ak aj vás trápi plytvanie potravinami, v tomto stánku dostanete pár užitočných rád, ako mu predchádzať.

S rozsiahlou prezentáciou svojej činnosti sa predstaví Polícia Slovenskej republiky. Zásah z vrtuľníka, policajti na koňoch, práca psovodov – to všetko bude jej súčasťou. K tomu ukážky zbraní a techniky. Samozrejme, nebudú chýbať kreatívne aktivity pre deti. Prezentácia Polície SR bude určite neprehliadnuteľná.

Na FSD sa opäť predstavia aj Ozbrojené sily Slovenskej republiky. Budeme vnímať tento rok ich význam v širšom kontexte, keďže niekoľko sto kilometrov na východ od našich hraníc sa tvrdo bojuje? Armáda predvedie okrem kurzov sebaobrany aj vojenské strelné zbrane a techniku. Vyskúšate zdolať vojenskú prekážkovú dráhu?

Fyzickú aktivitu môžete využiť aj v stánku HC Košice. Zastrieľate si na bránku s aktuálnymi majstrami Slovenska do 21 rokov? Prezradia, ako sa stať úspešným športovcom? A ak vystrelené tričko s logom HC skončí práve u vás, odídete z podujatia aj s cenným darčekom

Firemné podujatie Fmily Safety Day sľubuje 3. septembra bohatý program, zábavu i poučenie. Pripomíname, že zamestnanci budú môcť už čoskoro registrovať seba a svoje rodiny výlučne cez aplikáciu X App Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...