Vyhľadávanie:

Projekt Darujte obed skončil, obedy bude ďalej darovať firma

Projekt Darujte obed skončil, obedy bude ďalej darovať firma

Keď sme koncom februára rozbiehali projekt Darujte obed, sami sme ani len nesnívali o tom, koľko ľudí sa zapojí. Projekt sme ukončili včera. A čísla, o ktoré sa s vami radi podelíme, sú neskutočné.  Spolu 1 013 železiarov darovalo od 24. februára do 20. júna 10 700 obedov!

V máji túto iniciatívu podporila aj spoločnosť U. S. Steel Košice, ktorá darovala rovnaký počet obedov, ako do momentu prípravy Darovacej zmluvy darovali železiari, čo bolo v tom čase 8 025 obedov.

Obedy vo forme chladenej stravy, ktorú pripravovala spoločnosť  Compass Group, sme rozvážali najmä do internátov TUKE na Jedlíkovej ulici a ulici B. Nemcovej v Košiciach. Práve tieto internáty prichýlili desiatky žien a deti z Ukrajiny. Obedmi sme pomohli aj utečencom, ktorým ubytovanie poskytlo Štátne divadlo Košice a rodinám, ktoré u seba ubytovali naši kolegovia. Od 9. mája sme obedy poskytovali aj Ukrajinkám, ktoré pracovali v našej práčovni a ich deťom.

K doteraz darovaným 8 025 obedom pridáva spoločnosť U. S. Steel Košice ďalších 2 675 obedov a dorovná tak počet obedov darovaných zamestnancami – 10 700.

A tak od pondelka rozvoz obedov pokračuje. U. S. Steel Košice daruje obedy, ktoré pomôžu Ukrajincom prichádzajúcim na Slovensko, do Centra prvého kontaktu pre odídencov, pred autobusovou stanicou v Košiciach. Tieto obedy vystačia minimálne do konca leta.

Spolu tak zamestnanci a U. S. Steel Košice darujú 21 400 obedov.

Foto:

Centrum pomoci sa už z kúpaliska ČH presťahovalo do kontajnerov pred autobusovou stanicou v Košiciach.  Aj keď prichádza menej utečencov, ako na jar, mnohí prichádzajú hladní a smädní. Práve im pomôže spoločnosť U. S. Steel Košice obedmi, ktorých doručovanie sa začne v pondelok.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...