Vyhľadávanie:

Nenechajte si ujsť motýliu šou

Nenechajte si ujsť motýliu šou

Výstava v Botanickej záhrade UPJŠ potrvá do 3. júla

Netreba veľa slov, stačí sa ísť pozrieť. Motýle sú všade; jedny poletujú okolo vás, iné oddychujú na kmeňoch stromov alebo sa kŕmia na sladkom mangu či banánovníku. Mnohé svoju krásu ukážu až po roztvorení krídel. Motýle exotických trópov určite zaujmú každého. Výstava je otvorená denne od 9. do 17.00, posledný vstup do skleníka s motýľmi je však možný o 16.30 hod. Zamestnanci botanickej záhrady vedia k jednotlivým druhom poskytnúť zaujímavé informácie. Na snímke Robert Gregorek, vedúci oddelenia okrasnej a úžitkovej flóry s motýľom Morpho peleides, pochádzajúcim z Južnej a Strednej Ameriky, ktorý je len jedným z približne stovky predstavovaných druhov.

Počas trvania výstavy exotických motýľov prebieha vo vestibule hlavnej budovy výstava preparovaného a živého hmyzu, kde počas víkendových dní okrem profesionálneho poradenstva vedia ponúknuť aj niektoré exempláre na predaj.

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...