Vyhľadávanie:

Nepriazeň počasia nálade neubrala

Nepriazeň počasia nálade neubrala

Deň otvorených dverí v Športovo zábavnom areáli na Alejovej ulici v Košiciach

Deň plný zábavy, športu a pestrého programu sľubovali organizátori z Mestskej časti Košice-Juh a Mesta Košice na 29. augusta 2006 v Športovo zábavnom areáli na Alejovej ulici v Košiciach. A bolo tomu tak, aj keď Deň otvorených dverí, ktorý sa v jeho priestoroch uskutočnil po ukončení ďalšej etapy rekonštrukcie tohto ešte pred dvomi rokmi úplne schátralého strediska, narušila nepriazeň počasia. Už od samého rána lialo ako z krhly, zatiahnutá obloha neveštila, že by sa dážď chcel umúdriť. Sem-tam popoludní sa ukázalo slniečko, ktoré však rýchlo zatienili mraky. Súťaže finalistov Košického športového leta, ktoré prebiehalo v troch turnusoch počas celých prázdnin a počas ktorého zápolili chlapci i dievčatá vo futbale, tenise, stolnom tenise, plážovom volejbale i basketbale, boli odložené. Rovnako ďalšie súťaže pre deti, ktoré boli pripravené pod holým nebom na všetkých ihriskách, vrátane dopravného, a vystúpenia hudobných kapiel v amfiteátri. Zábavy, súťaženia, radosti z výhier i ocenení, zážitkov z vystúpení spevákov i športovcov si však tí, ktorí prijali pozvanie, užili. Vrátane bezmála šesťdesiatky chovancov z detských domovov vo Veľkých Kapušanoch a Spišského Štiavnika, Strediska krízovej intervencie v Čani, Špeciálnej základnej školy internátnej v Ždani, Strediska krízovej intervencie na Adlerovej v Košiciach i Reedukačného domova na Hornom Bankove, ktoré na podujatie pozvala spoločnosť U. S. Steel Košice.

Po vystúpení dychovky Mestského hasičského zboru a mažoretiek, po tom, čo starosta Mestskej časti Košice-Juh Jaroslav Hlinka spolu so zástupcom Magistrátu mesta Košice Matúšom Háberom a Ľubomírou Šoltésovou, poverenou zastupovaním riaditeľa pre vonkajšie vzťahy U. S. Steel Košice, prestrihli slávnostne pásku a rozkrojili sladučkú tortu, sa pod strechou, v priestoroch hlavnej budovy areálu, rozkrútil kolotoč zábavy. Ako prvý sa deťom, tínedžerom, ale i dospelákom predstavil Soprano Mask, rap hip-hopový spevák z Košíc, ktorý začína byť známy v povedomí milovníkov tohto hudobného žánru a ktorý vlani získal aj Cenu poroty Talent Night 2005. Na deti, ktoré si stačili v kultúrnom stredisku Južan pozrieť filmový hit Leví kráľ 2, čakal potom kopec súťaží. Pripravili ich pre ne členovia Detskej organizácie FRIGO. Skákalo sa na švihadle, skladalo puzzle, stavali komínky z plastových pohárov, ale aj spievalo, prednášali sa básničky, kto mal záujem, mohol si zahrať stolný hokej alebo stolný futbal. Nikto neobišiel naprázdno, každému sa ušla malá sladkosť.

Na terase mohli všetci obdivovať vystúpenia štyroch šampiónok - majsteriek sveta, Európy i Slovenska v karate z TJ Metropol, ktorých trénuje Július Valenta, len tak mimochodom, dlhoročný železiar. Neskôr popoludní si na svoje mohli prísť aj seniori, ktorým sa okrem iných predstavil aj spevácky súbor Hutník zložený z bývalých železiarov, členov klubu dôchodcov, účinkujúci pri Občianskom združení Jeseň života.

Športovo zábavný areál, ktorého oživenie finančne i materiálne podporila spoločnosť U. S. Steel Košice, sa rozkladá na ploche vyše dvoch hektárov. Nachádzajú sa tu ihriská s umelým trávnikom na futbal, basketbal i plážový volejbal, dopravné ihrisko, ktoré slúži verejnosti, ale najmä košickým základným školám na dopravnú výchovu, amfiteáter na organizovanie rôznych kultúrnych podujatí. V ostatnom čase tu pribudlo aj ihrisko pre tých najmenších s preliezkami, hojdačkami a malým kolotočom. Plány Mestskej časti Košice-Juh rátajú už v blízkej budúcnosti aj s výstavbou verejnej ľadovej plochy na korčuľovanie a hokej, ktorá zatiaľ Košičanom chýba. Športovo zábavný areál je pre verejnosť otvorený každý deň, vrátane sobôt a nedieľ, vždy od 9.00 do 20.00 hod.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...