Vyhľadávanie:

Neúspešnú sériu prerušilo regionálne derby

Neúspešnú sériu prerušilo regionálne derby



Náš hokejový majster zvíťazil v Tipsport lige v riadnom hracom čase až v 7. kole

Nový ročník hokejovej Tipsport ligy nezačali hokejisti HC Košice podľa svojich predstáv. Po 6. kole základnej časti mali na svojom konte len tri body a s nepriaznivým skóre 11:17 sa ocitli na poslednom 10. mieste v tabuľke. Medzitým však odohrali prvý zápas šesťnásťfinále Ligy majstrov na domácom ľade so švédskym tímom AIK Skelleftea, ktorého náš majster zdolal tesne 4:3. Po streleckej mizérii a sérii prehier v najvyššej domácej súťaži to bola výborná náplasť na oživenie psychickej záťaže zverencov trénera Petra Oremusa. Kým v domácej súťaži Košičania zaostávali za očakávaním, nečakaným, ale o to zaslúženým víťazstvom nad zahraničnými hviezdami prešpikovanému súperovi dali poriadnu lekciu. Zdá sa, že táto výhra pomohla našim hokejistom dostať sa zo streleckého kŕča. Už v šiestom zápase v Martine naznačili určité zlepšenie, viedli 2:0, napokon však súboj na súperovom ľade prehrali po samostatných nájazdoch. Tréner P. Oremus vždy veril svojmu tímu, že raz to určite príde, že doterajšie neúspechy hráči zlomia. A prišlo to. V nedeľu 27. septembra doma v súboji s Popradom začali hráčom padať góly a razom vo východniarskom derby ich dokázali v jednom stretnutí streliť až päť a po prvý raz v tejto sezóne zaregistrovali víťazstvo v riadnom hracom čase. Po zápase jeden zo šťastných strelcov košického mužstva Richard Jenčík povedal: "Od začiatku až do konca sme odohrali veľmi dobrý zápas. Boli sme aktívni, mali sme oveľa viac šancí než súper a sme všetci radi, že sa nám konečne podarilo strelecky presadiť. Tie góly nám po prvý raz zabezpečili v súťaži cenné tri body. Dúfam, že to takto bude pokračovať aj ďalej, aby sme rýchlo postupovali v tabuľke smerom hore."

V tomto týždni pokračuje Tipsport liga opäť rýchlym tempom. Hokejistov HC Košice čaká náročná séria štyroch stretnutí na ľade súperov. Začínajú už zajtra, 1. októbra, keď odohrajú vložený zápas so Slovenskom 20 v Bratislave. V piatok 2. októbra sa v Trenčíne stretnú s vedúcou Duklou, v nedeľu 4. októbra sa predstavia v Skalici, v piatok 9. októbra budú hrať v Žiline a v nedeľu 11. októbra v Banskej Bystrici. Doma v Steel aréne sa svojim fanúšikom predstavia až v piatok 16. októbra v súboji s Nitrou. V budúcom týždni sú v utorok 6. októbra na programe odvetné šesťnásťfinálové zápasy Ligy majstrov. Náš majster bude hrať na ľade súpera vo Švédsku proti Skelleftee.


Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...