Vyhľadávanie:

Neúspešnú sériu ukončili v Poprade

Neúspešnú sériu ukončili v Poprade

Hokejisti HC Košice po piatich prehrách v rade opäť s bodovým ziskom

Obhajcovi majstrovskej trofeje HC Košice sa záver úvodnej i vstup do druhej šestiny základnej časti nevydaril. Hokejisti prehrali v piatich dueloch za sebou a vyšli bodovo naprázdno. Kuriozitou bolo, že v štyroch zo stretnutí Košičania vždy inkasovali 3 góly. Najprv podľahli v Trenčíne domácej Dukle 1:4, ale potom v Nitre 2:3, doma so Zvolenom 0:3, v Bratislave 0:3 a v Žiline 1:3. Reputáciu po piatich prehrách si napravili až v stretnutí 14. kola Tipsport extraligy pod Tatrami v Poprade. Hráči i fanúšikovia si konečne vydýchli, keď zverenci trénera Antonína Stavjaňu po skvelej hre zvíťazili 3:0. Čiže aj v tomto zápase sa vo výsledku objavila trojka, ale už nie na konte inkasovaných, ale strelených gólov. Víťazstvo bolo o to cennejšie, že Popradčania v predošlých kolách boli úspešní a vyhrali nielen doma nad Žilinou, ale aj v Trenčíne, pričom Košičania s týmito súpermi prehrali.

Po prvý raz v tejto sezóne si košický brankár Alexander Hylák udržal čisté konto, ktoré okomentoval slovami: "Predvedená hra potešila nielen hráčov, ale aj fanúšikov, ktorí prišli do hľadiska náš tím povzbudiť. Nebolo to jednoduché víťazstvo, ale konečne sme sa vrátili k svojej hre, ktorú sme produkovali počas prvej šestiny. Chlapci výborne bránili, hrali čisto, nenechali sa zbytočne vylučovať a tento zodpovedný výkon priniesol celému mužstvu úspech. Súperovi sme nedovolili dostať sa do žiadnej šance."

To, že Košičania konečne naplno bodovali, by ich malo "nakopnúť" na ďalšiu vlnu, tentoraz víťaznú. Hráči veria, že ukončili čiernu sériu a mali by čo najskôr zabudnúť na trápenie sa v predchádzajúcich zápasoch. Tréner A. Stavjaňa má však starosti so zostavou, pretože v kádri je viac zranených hráčov. Do extraligového kolotoča po maródke už síce naskočil útočník Stanislav Gron, ale v základnej zostave budú chýbať zranení obrancovia Michal Grman, Radek Deyl i útočník Samuel Mlynarovič.

Už včera sa hokejisti HC Košice predstavili znovu na ľade súpera v Banskej Bystrici. Pod Urpín cestovali s úmyslom potvrdiť vzostup formy z Popradu, získať tri body a definitívne zažehnať krízu. Keďže stretnutie sa hralo po uzávierke tohto čísla Ocele východu, výsledok nepoznáme. Ale v závere týždňa budeme môcť naše mužstvo povzbudiť a vrátiť ho do hernej pohody v ďalších dvoch domácich stretnutiach. V piatok 28. októbra privítame o 18. hodine v Steel aréne hokejistov z Martina a v nedeľu 30. októbra hostíme o 17. hodine Skalicu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...