Vyhľadávanie:

Nezabudnite na preventívnu stomatologickú prehliadku

Nezabudnite na preventívnu stomatologickú prehliadku

Zuby ovplyvňujú kvalitu života každého z nás. Krásne zuby sú vizitkou človeka. Mali by sme sa starať o svoj chrup už od mladosti. Krásny chrup potrebujeme v každej profesii. Vieme, že žiarivý úsmev ukazuje, ako sa človek stará o svoje zdravie, či mu dáva takú prioritu pred inými hodnotami, akú si zdravie zasluhuje.

Konzumácia potravín denne preveruje zdravie našich zubov. Je žiaduce, aby nám naše zuby dovolili bez problémov vychutnávať nielen sladké, kyslé, ale aj studené a teplé jedlá. Preto je dobré venovať sústavnú starostlivosť nielen zubom, ale aj celej ústnej dutine. Denná hygiena ústnej dutiny je dôležitým predpokladom na uchovanie zdravých zubov. Udržať si zdravý chrup záleží len od nás. Mali by sme pravidelne chodiť aj k zubnému lekárovi na preventívnu prehliadku.

Preventívna prehliadka u zubného lekára sa u poistencov, ktorí dosiahli 18 rokov veku, vykonáva raz za rok a je plne hradená zdravotnou poisťovňou. Táto preventívna stomatologická prehliadka zahŕňa komplexné zistenie zdravotného stavu chrupu a ústnej dutiny. Obsahuje napr. podrobnú prehliadku chrupu, parodontu, mäkkých tkanív ústnej dutiny, kontrolu medzičeľustných vzťahov a vzájomného postavenia zubov, zubných náhrad, dentálnej hygieny a hygienických návykov a podobne.

V roku 2005 sa na základe verejného zdravotného poistenia plne uhrádzajú zdravotné výkony v základnom prevedení poskytnuté v súvislosti so zubným kazom. Od 1. januára 2006 tieto zdravotné výkony budú plne uhradené z verejného zdravotného poistenia len vtedy, ak poistenec absolvoval v predchádzajúcom kalendárnom roku preventívnu prehliadku u zubného lekára. To znamená, že kto nebude mať v tomto roku urobenú preventívnu prehliadku, už v januári 2006 bude musieť u zubára platiť za základné ošetrenie zubného kazu celú sumu. Vzhľadom na uvedenú skutočnosť odporúčam absolvovať preventívnu stomatologickú prehliadku u svojho zubného lekára ešte do konca tohto kalendárneho roku. Zubní lekári Nemocnice Košice-Šaca, 1. súkromnej nemocnice, sú pripravení urobiť preventívne stomatologické vyšetrenia pre zamestnancov USSK, ktorí sa na uvedené vyšetrenie objednajú. Samozrejme, nenechávajme si možnosť absolvovania preventívnej prehliadky u stomatológa na posledné dni v roku.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...