Vyhľadávanie:

Niečo urobiť môže každý a hneď dnes

Niečo urobiť môže každý a hneď dnes

Do redakcie podnikových novín sme dostali rozhorčený podnet, s ktorým sa plne stotožňujeme. Je totiž o nás, o ľuďoch v tomto regióne, o tom, akí sme všímaví, aktívni, kultúrni...alebo aj nie?

„Bohužiaľ, ako vyzerá náš Hornád, tak to je do sveta volajúca hanba! Toľko odpadkov, toľko plastov nie je asi nikde na svete, ako teraz po brehoch Hornádu. Stovky ľudí sa prechádzajú okolo toho a nikomu nenapadne niečo spraviť v tomto smere,“ napísal nám Ladislav Horváth.

Nechávame na každom, aby sa zamyslel, ako pomôcť prírode, ktorá je obzvlášť počas pandémie útočiskom, kde vieme načerpať pozitívnu energiu. Pomôže čokoľvek, aj zobrať do vlastnej tašky odpad z prírody a uložiť ho doma do smetnej nádoby. Systematickejšie a udržateľnejšie riešenie by však bolo zmeniť naše správanie a odpad v prírode nevytvárať či nenechávať. Vštepovať takéto ohľaduplné správanie aj našim deťom či nebáť sa upozorniť v prírode toho, kto sa k nej správa nešetrne.

Uvedomujeme si, že toto je komplexná problematika a viacero našich zamestnancov – ekológov či aktivistov by mohlo hodiny rozprávať, čo všetko bolo treba prekonať, aby dosiahli zásadnú legislatívnu či organizačnú zmenu. Začnime preto každý od seba a hneď! Aby krásne slovenské hory, rieky, lúky či jazerá nezostali len na plagátoch či fotkách, ale aby sme si ich mohli dosýta aj s našimi rodinami či priateľmi užívať. 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...