Vyhľadávanie:

Nohejbalisti DPMK so striebrom z EPM

Nohejbalisti DPMK so striebrom z EPM

U našich západných susedov v Modřiciach pri Brne sa konal finálový turnaj Európskeho pohára majstrov v nohejbale. Vďaka generálnemu sponzorovi U. S. Steel Košice sa v tomto finále predstavil aj slovenský nohejbalový šampión DPMK Košice. Ten si pod vedením trénera Jaroslava Žigalu i reprezentačného kormidelníka, toho času zamestnanca našej spoločnosti Vladimíra Strojného, počínal v zápasoch dvojíc a trojíc veľmi dobre.

Košičania sa domov vrátili so ziskom strieborných medailí. O zhodnotenie tohto podujatia sme po návrate požiadali trénera nohejbalistov Slovenska, dlhoročného hráča DPMK, neskôr trénera Vladimíra Strojného: "Vo finále začali naši chlapci veľmi dobre, veď v úvodných dvoch stretnutiach sme hravo zdolali maďarský celok Kaposvár i rumunský tím Tengo Salonta zhodne hladko 3:0. Mimoriadne dôležitý bol pre nás súboj s domácim mužstvom, ale, žiaľ, v závere dvojíc i trojíc sme nestačili na Modřice. Hrali sme dobre, ale najmä v trojiciach nás v rozhodujúcich momentoch v závere setov pribrzdili neobjektívni rozhodcovia. A keďže ani v záverečnom singli, v ktorom nastúpil náš niekoľkonásobný majster sveta Marián Žigala proti úradujúcemu majstrovi sveta Petrovi Bubniakovi, sme neuspeli, zápas naši prehrali 0:3. Ako trénera reprezentácie ma však potešilo, že náš bývalý hráč Richard Makara, ktorý teraz hrá za víťazný tím z Modříc, sa pri nízkej sieti predstavil vo vynikajúcej forme."

Košičania sa chystali na zlato, no hráči Martin Perun, Patrik Perun, Ján Brutovský, Marián Žigala, Ján Chovan a Štefan Forrai sa museli uspokojiť s druhou priečkou v konečnom poradí, za ktorú získali strieborné medaily. Po bronze z roku 2002 a vlaňajšom striebre chceli tento raz vystúpiť na najvyšší stupienok, preto je aj krásne striebro pre nich tak trochu sklamaním.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...