Vyhľadávanie:

Nová posila nášho vicemajstra

Nová posila nášho vicemajstra

V hokejovej Tipsport extralige je až do 14. novembra reprezentačná prestávka

Keď v nahustenom programe zaregistrovali hokejisti HC Košice v uplynulom týždni tri víťazstva za sebou, zdalo sa, že ich víťazná séria potrvá dlhšie. Lenže v nedeľu 4. novembra sa predstavili na ľade poslednej Žiliny a kým v troch predchádzajúcich stretnutiach nastrieľali Košičania svojim súperom 20 gólov, pod Dubňom vyšli strelecky naprázdno. Žilinčania prekvapujúco zdolali nášho vicemajstra a nedovolili mu posunúť sa v tabuľke na druhú priečku. Zverenci trénera Radima Rulíka však mali včera večer po uzávierke tohto čísla Ocele východu k dobru dohrávaný zápas s Popradom. V prípade víťazstva nášho tímu sa sen hráčov o druhej priečke mohol stať skutočnosťou.

Naša najvyššia hokejová súťaž bude mať reprezentačnú prestávku, počas ktorej sa hokejisti Slovenska zúčastnia v dňoch 9. - 11. novembra v Mníchove turnaja o Nemecký pohár. V Nemecku budú úradujúci hokejoví vicemajstri sveta obhajovať vlaňajšie prvenstvo a postupne sa v turnaji stretnú so Švajčiarskom, Kanadou a domácim Nemeckom. Tréner Vladimír Vůjtek nominoval do reprezentačného kádra aj dvoch hráčov z HC Košice Marcela Haščáka a Tomáša Marcinka.

Najbližšie kompletné extraligové 19. kolo základnej časti bude na programe v stredu 14. novembra, keď sa Košičania predstavia na ľade lídra tabuľky vo Zvolene. Potom odohrajú v piatok 16. novembra zápas 20. kola v Poprade a v Steel aréne ich uvidíme až v nedeľu 18. novembra v domácom stretnutí s nováčikom z Piešťan.

V našom tíme dochádza k posilneniu kádra, pretože s mužstvom už trénuje Tomáš Bulík, ktorý sa dohodol na kontrakte do konca sezóny. Do Košíc sa vracia po desiatich rokoch. Vtedy ako 17-ročný debutoval v našom seniorskom mužstve v jednom útoku spolu s Jenčíkom a Draveckým. Potom pokračoval vo svojej hráčskej kariére v Martine, Liptovskom Mikuláši, Banskej Bystrici a v KHL pôsobil v tíme Jurga Chanty-Mansijsk. V uplynulej sezóne hrával za bratislavský Slovan, s ktorým získal majstrovský titul. V novom extraligovom ročníku skúšal hokejové šťastie najprv v Trenčíne a od 24. októbra v Žiline, za ktorú odohral dva majstrovské zápasy. Keďže podľa platných prestupových pravidiel SZĽH nemôže hrať skôr ako 15 dní od posledného prestupu, dres HC Košice oblečie až po reprezentačnej prestávke.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...