Vyhľadávanie:

Nová sanitka zvýši komfort pacienta

Nová sanitka zvýši komfort pacienta

Sanitka
Za malé áro na kolesách možno považovať nové sanitné vozidlo rýchlej záchrannej pomoci, ktoré dostali k dispozícii v závode Ferrohas. Jeho riaditeľ Peter Széki (na snímke) oceňuje vysoký štandard sanitky a jej bohaté vnútorné vybavenie.

Za malé áro na kolesách možno považovať nové sanitné vozidlo rýchlej záchrannej pomoci, ktoré dostali koncom minulého roka k dispozícii v závode Ferrohas. To pôvodné, už aj vzhľadom na zub času, prestáva pomaly slúžiť svojmu účelu.

"Sanitku sme odkúpili pred rokmi od šačianskej nemocnice a podrobili ju kompletnej generálnej oprave. Využívame ju na pohotovostné zásahy. Jej životnosť sa však už napĺňa. Ročne na nej absolvujeme približne 400 výjazdov. Krátke trate, za to však v náročnejšom teréne, sa už podpísali na jej technickom stave. Navyše," konštatuje riaditeľ závodu Ferrohas Peter Széki, "ani vnútorné vybavenie vozidla už nezodpovedalo určitým štandardom."

Po odsúhlasení investície sa pristúpilo k výberu dodávateľa. Požiadavky na vozidlo boli jasné. Prihliadalo sa pri tom na najlepšie technické riešenie z hľadiska jazdných vlastností a na zabezpečenie komfortu pre prevážaného pacienta. Vzhľadom na špecifické prostredie, ktorým areál hutníckej fabriky nepochybne je, jednou z požiadaviek bol aj certifikovaný podvozok s náhonom štyroch kolies. Predstavy splnil Mercedes Sprinter.

"Nadstavba zodpovedá, podľa odporúčaní výrobcu, výkonu motora," vysvetľuje Peter Széki. "Má hranatý tvar zabezpečujúci nielen vyšší priestorový komfort pre pacienta a záchranný tím, ktorý tvoria naši hasiči - záchranári spolu s lekárom a zdravotníkom, ale aj lepšiu dostupnosť k zdravotníckym prístrojom a pomôckam."

Nová sanitka má bohaté vnútorné moderné vybavenie, využitý je každý kúsok priestoru. Disponuje klimatizáciou, špeciálnym polohovateľným lôžkom, defibrilátorom, kyslíkovými, oživovacími a dýchacími prístrojmi, kardiologickým kreslom a celým radom ďalších prístrojov nevyhnutných pri záchrane života. Nesporne ďalšou výhodou je, že útroby sanitky pojmú aj základný lezecký a vyslobodzovací materiál pre záchranárov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...