Vyhľadávanie:

Vysokoškoláci medzi potencionálnymi zamestnávateľmi

Vysokoškoláci medzi potencionálnymi zamestnávateľmi

V Dome umenia sa uskutočnil Trh práce a stáží 2005

Trh práce
Na trh, ktorý v Košiciach po druhýkrát pripravila Americká obchodná komora na Slovensku, sa prišlo predstaviť vyše dvadsať firiem.

Po dobrých skúsenostiach z vlaňajška zorganizovala Americká obchodná komora na Slovensku už po druhý raz v Košiciach Trh práce a stáží. Podujatie, určené predovšetkým študentom vysokých škôl a univerzít, ktoré sa uskutočnilo minulý týždeň v stredu, 9. februára v Dome umenia, sa opäť stretlo s mimoriadnym ohlasom.

Organizačný tím ponúkol záujemcom jedinečnú príležitosť na zoznámenie sa s činnosťou a podnikovou kultúrou jednotlivých prezentujúcich sa spoločností a firiem, na nadviazanie prvých kontaktov so zamestnancami divízií ľudských zdrojov i na vytvorenie si predstavy o dopade vstupu Slovenska do EÚ z pohľadu trhu práce. Využili ju stovky mladých ľudí. Novinkou Trhu práce a stáží 2005 boli semináre, na ktorých odborníci študentom poradili ako si správne napísať profesijný životopis a na čo sa treba pripraviť pri prijímacích pohovoroch pri uchádzaní sa o prácu.

Pri stánku spoločnosti U. S. Steel Košice, ktorá bola jedným z hlavných sponzorov podujatia, bolo mimoriadne rušno po celý deň. Študenti sa zaujímali o voľné pracovné miesta, podmienky konkurzných konaní, program letných platených stáží. "Bol som na tejto akcii aj minulý rok, trochu som si urobil prehľad o ponuke na trhu práce," prezradil nám Marek Futák, budúci ekonóm. "Tento rok končím školu a je načase sa poobzerať po budúcom zamestnávateľovi. Je tu dosť firiem, ktoré ma svojím zameraním oslovili. Vypíšem dotazníky a uvidím..."

Oproti minulému roku sa prišlo na trh predstaviť viac firiem. Bolo ich dovedna dvadsať jeden. Vo väčšine išlo o renomované zahraničné spoločnosti pôsobiace na Slovensku v oblasti priemyslu, bankovníctva, finančného alebo personálneho poradenstva.

S osobitnou prezentáciou spoločnosti U. S. Steel Košice vystúpil viceprezident pre personalistiku a organizáciu Martin Pitorák. Predstavil materskú spoločnosť v Pittsburghu, ktorej súčasťou sú od roku 2000 košické železiarne, ich postavenie medzi svetovými výrobcami ocele, vízie firmy, jej výrobný program, obchodnú politiku, aktivity v oblasti investovania do modernizácie a nových technológií, šesť základných princípov podnikania i starostlivosť o zamestnancov a miestnu komunitu. V roku 2005, informoval, bude fabrika potrebovať posilniť rady zamestnancov predovšetkým vo výrobe. Hľadá preto vysokoškolsky vzdelaných mladých ľudí v oblasti hutníctva, elektrotechniky a strojárstva, s jazykovými znalosťami, flexibilných, schopných zvládnuť vysoké pracovné nasadenie a prácu v tímoch.

Študentom v krátkosti priblížil prijímací proces, ktorého súčasťou je aj absolvovanie assesmentu, adaptačný program pre novoprijatých zamestnancov a tiež možnosti, ktoré spoločnosť ponúka v rámci ďalšieho profesionálneho rastu prostredníctvom rôznych odborných školení, jazykových kurzov, tréningov vodcovských zručností a kontinuálneho zlepšovania. Organizovanie letných platených stáží, povedal, sa už v U. S. Steel Košice stalo tradíciou. Dvojmesačné stáže sú určené pre študentov tretích a štvrtých ročníkov vysokých škôl a univerzít a sú nesporne výhodné pre nich i firmu. Mladí ľudia sa dozvedeli podrobnejšie informácie o programe stáže, podmienkach výberu i kde treba posielať žiadosti o prijatie do riadneho pracovného pomeru.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...