Vyhľadávanie:

Nový dodatok ku kolektívnej zmluve v U. S. Steel Košice

Nový dodatok ku kolektívnej zmluve v U. S. Steel Košice

Košice, 16. apríl 2020 - V lete minulého roka sme ohlásili znižovanie pracovných pozícií z dôvodu nepriaznivej situácie na európskom trhu s oceľou.  Odvtedy sa situácia na trhu evidentne zhoršila.  V júli 2019 sme upozorňovali , že výrobný sektor v Európe sa nachádza na pokraji recesie. Žiadali sme inštitúcie EÚ, zodpovedné za ochranu voľného a férového obchodovania v Európe, o prijatie efektívnych opatrení proti neférovému dovozu.  Európsky trh je poškodzovaný dovozom ocele z krajín , ktorých podmienky podnikania sú  v porovnaní s našimi podmienkami neférové a častokrát sú zvýhodňované.  V súčasnom období sa situácia ešte viac zhorší , ak Európska komisia neprijme opatrenia na podporu priemyslu , ktorý sama označuje ako strategický pre EÚ.  

V týchto časoch zažívame hlbokú recesiu, kedy dopyt po oceli klesol v rôznych sektoroch     o viac než 50 %. Spotreba ocele takisto radikálne poklesla a všade vidíme masívne znižovanie výroby.  Pripomíname Európskej komisii nutnosť zavedenia jasného strategického rámca , ktorý zabezpečí globálnu konkurencieschopnosť oceliarskeho priemyslu.  Počúvame , že existuje vôľa pomôcť nášmu priemyslu , ale táto pomoc musí byť rýchla a efektívna.  Už sme to počuli aj predtým a teraz chceme aj vidieť, či boli reči  o dôležitých opatreniach myslené vážne. Berúc do úvahy nutnosť znižovať náklady, ktoré vieme ovplyvniť, musíme teraz zrýchliť postup v existujúcom programe zvyšovania produktivity práce.

V zmysle opatrenia zameraného na znižovanie nákladov v našej spoločnosti sme oznámili redukovanie počtu zamestnancov v U. S. Steel Košice a v jej dcérskych spoločnostiach o 2 500 do konca roku 2021.  V minulom roku odišlo z našej spoločnosti dohodou 1 400 zamestnancov a vzhľadom na aktuálnu situáciu musíme tento proces urýchliť.  

Po vyjednávaniach s odbormi sme sa rozhodli ponúknuť zodpovedný spôsob znižovania nákladov na pracovnú silu.  Dohodli sme sa na dodatku ku kolektívnej zmluve , ktorý ponúka jednorazový benefit pre zamestnancov. Týka sa to najmä pracujúcich dôchodcov a zamestnancov, ktorí majú menej ako tri roky do dôchodku alebo majú odpracovaných 35 a viac rokov v USSK. Ak ukončia pracovný pomer dohodou,  ponúkame vyplatenie jednorazovej mzdy až do výšky 18-násobku priemernej mesačnej mzdy.

Zároveň pokračujeme aj tento rok s plánovaným prijímaním mladých talentovaných technikov , študentov stredných škôl a univerzít, s ktorými dlhodobo spolupracujeme.   „Mladšia generácia technikov je zárukou pre priemysel a riešenie výziev , ktorým priemysel čelí v rýchle sa meniacej spoločnosti.  Naša spoločnosť dlhodobo podporuje technické vzdelávanie ,povedal James Bruno , prezident U.  S.  Steel Košice.

- KONIEC -

Kontakt:

Ján Bača, hovorca
riaditeľ pre vonkajšie vzťahy
U. S. Steel Košice, s.r.o.
tel.: +421 55 673 4618 
jbaca@sk.uss.com

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...