Vyhľadávanie:

Nový rebrík mal premiéru

Nový rebrík mal premiéru

Hasiči nacvičovali likvidáciu požiaru v hlavnej administratívnej budove

Bol utorok, 23. decembra, len niekoľko sekúnd po desiatej hodine dopoludnia, keď sa areálom spoločnosti U. S. Steel Košice rozozvučala kvílivá siréna s nezameniteľným signálom - Horí! Vzápätí sa objavili hasičské vozidlá mieriace k hlavnej administratívnej budove, v ktorej oheň, podľa hlásenia na dispečing, zachvátil kanceláriu na siedmom poschodí... Našťastie nešlo o realitu, ale o plánované cvičenie hasičskej jednotky košickej oceliarne spojené s evakuáciou zamestnancov z "ohrozenej" budovy.

"Na cvičení, pod vedením veliteľa zásahovej jednotky Petra Juraška, sa zúčastnilo spolu trinásť našich hasičov," informoval Benjamín Brandis, vedúci prevádzky operatívno-technické riadenie zo Závodného hasičského útvaru U. S. Steel Košice. "Novinkou bolo, že na ňom mal svoju premiéru nový hasičský rebrík, ktorý po dlhých rokoch nahradil výbehový typ rebríka IFA, ktorým sme disponovali donedávna." Hasičom veľmi pomôže najmä pri likvidácii požiarov vo výškach. Je postavený na podvozku Mercedes Actros a má viacúčelové využitie. Vozidlo je totiž vybavené aj výkonným čerpadlom, štyri tisíc litrov za minútu, a tiež nádržami na prepravu hasiacich médií, a to vody a penového koncentrátu. Disponuje tiež veľkou kabínou, ktorá pojme šesť osôb. Pracovná výška rebríka je 32 metrov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...