Vyhľadávanie:

Novým kormidelníkom opäť Čada

Novým kormidelníkom opäť Čada



V majstrovskom tíme hokejistov HC Košice odvolali trénerov i dvoch hráčov

Priaznivcom košického hokeja je všeobecne známe, že majstrovskému tímu HC Košice sa v tejto sezóne nedarí. Najmä v najvyššej hokejovej súťaži je mužstvo po 11. kole na nelichotivom deviatom mieste, teda pod čiarou ohraničujúcou účasť v play-off. Liga je vlastne iba po prvej šestine základnej časti, ale majster mal v nej nepriaznivú bilanciu, len dve víťazstvá v riadnom hracom čase a na konte 10 bodov. A keď v úvodnom zápase druhej šestiny Košičania opäť prehrali na ľade v Žiline po predĺžení 1:2, vedenie HC začalo konať. Po stretnutí odvolalo dvojicu trénerov Petra Oremusa a Romana Šimíčka, ako aj dvoch obrancov, kapitána tímu Martina Štrbáka a Radka Philippa.

V nedeľu 11. októbra viedla mužstvo Košíc v zápase na ľade v Banskej Bystrici dočasná dvojica trénerov Miroslav Marcinko a Marcel Šimurda. Tento mládežnícky trénerský tandem mal pri seniorskom celku vydarenú premiéru. Majster vyhral pod Urpínom 3:0, ale v tabuľke zostáva stále na predposlednej deviatej priečke. V pondelok tohto týždňa sa v trénerskej otázke všetko vyjasnilo.

Po štyroch rokoch sa do Košíc vrátil úspešný košický tréner z minulých rokov Rostislav Čada. Naše mužstvo už viedol v závere sezóny 2007/2008 a potom druhý raz v rokoch 2009 až 2011. S mužstvom HC Košice získal dva majstrovské tituly. Včera predstúpil pred novinárov, aby ozrejmil dôvody svojho tretieho príchodu do Košíc: "Oslovili ma funkcionári, s ktorými sa z minulosti veľmi dobre poznám. Naše rokovanie bolo korektné a veľmi rýchle. Diskutovali sme najmä o postavení mužstva v ligovej súťaži a samozrejme o zlepšení tejto situácie. Hovorí sa, že dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš. Ja to porekadlo poznám a i napriek tomu som sa rozhodol, že po tretí raz do Košíc pôjdem. Ale zároveň som im dal otázku, či ja som ten správny tip, ktorý by do Košíc mal prísť. Odpoveď kompetentných bola, že áno. Nuž mojou úlohou bude, aby sa mužstvo zdvihlo na vyššie priečky, ktoré im v minulosti patrili. K tomu budem potrebovať dobrú spoluprácu a veľkú pomoc samotných hráčov. V minulosti som tu mal hráčov veľmi dobrých po stránke ľudskej i hokejovej. To bol dôvod mojich dvoch predchádzajúcich pôsobení v HC Košice. Prvú predstavu o formovaní mužstva mám, ďalšie budú po úvodných tréningoch, ale jedno je isté. Košice majú mladé mužstvo, preto musia hrať s väčším nasadením, dať do hry všetky hokejové prvky, ako rýchle korčuľovanie, agresivitu, silu i fyzické nasadenie. Len potom môžeme byť herne úspešní. Niektorých hráčov poznám z môjho predchádzajúceho trénovania v Košiciach, ale poznám aj ostatných z hokejového diania na Slovensku. Po oslabení mužstva musíme káder posilniť. Máme niektoré predstavy o jeho doplnení, ale každý nový hráč by mal mužstvu niečo priniesť. Mojím asistentom bude odchovanec košického hokeja Marcel Šimurda, ktorého som trénoval. Je to mladý charakterný človek, ktorého prednosťou bola bojovnosť, nasadenie a prístup k hokeju. Som rád, že začal s kariérou hokejového trénera a prvé skúsenosti získaval pri mládeži. Na spoluprácu s ním sa teším."

Hokejová Tipsport liga pokračuje v tomto týždni zápasmi 12. a 13. kola. Hokejisti HC Košice budú mať v obidvoch kolách výhodu domáceho ľadu. Najprv v piatok 16. októbra sa v Steel aréne stretnú o 17.30 hod. s Nitrou a v nedeľu 18. októbra si o 17. hodine zmerajú sily so Zvolenom.


Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...