Vyhľadávanie:

Novými majstrami hráči Vedenia

Novými majstrami hráči Vedenia

V pondelok sa záverečnými zápasmi o medaily skončili futbalové majstrovstvá U. S. Steel Košice

Na ihrisku v Šaci minulý týždeň odohrali štvrťfinálové a semifinálové stretnutia play off futbalových majstrovstiev U. S. Steel Košice. Po dramatických dueloch sa do záverečných bojov o medaily prebojovalo kvarteto Studená valcovňa, Vysoké pece, Vedenie a vlaňajší majstrovský celok z Obalovej vetvy. Futbalisti zo Studenej valcovne si vo štvrťfinále pomerne ľahko poradili s jedným z favoritov na medailu s tímom Teplej valcovne a vysokopeciari hravo deklasovali svojho súpera z Vulkmontu, ktorému uštedrili poltucet.

V semifinále už išlo do tuhého a nikto zo súperov nechcel z ďalšieho boja o majstra vypadnúť. Preto sa obidve stretnutia Obalová vetva - SVa a Vedenie - Vysoké pece v riadnom hracom čase skončili nerozhodnými výsledkami a o postupe do finále sa rozhodovalo zo značky pokutového kopu. V pondelok 25. mája sa potom hrali už záverečné zápasy o medaily. Najprv si v boji o 3. miesto zmerali sily futbalisti Vysokých pecí s tímom Studenej valcovne. Zápas vyhrali vysokopeciari 3:1 a obhájili bronz z vlaňajšieho ročníka. Vo finále sa stretli hráči z Vedenia s obhajcom cennej trofeje s mužstvom Obalovej vetvy. Stretnutie skončilo nerozhodne 1:1, na pokutové kopy však vyhrali futbalisti z Vedenia 4:3, ktorí si vybojovali majstrovský titul.

Po šampionáte odovzdal George F. Babcoke kapitánom prvých troch mužstiev cenné trofeje a víťaznému tímu z Vedenia aj putovný pohár prezidenta U. S. Steel Košice. Zlatými, striebornými a bronzovými medailami dekorovali hráčov aj viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák, generálna manažérka pre motiváciu a vzťahy s odborovými organizáciami Adriana Mihálová a predseda Rady odborov OZ METALURG Mikuláš Hintoš. Organizátori vyhodnotili i odmenili najlepších na šampionáte. Najlepším brankárom sa stal Ivan Ľapin z Vedenia, za najlepšieho útočníka vyhlásili Františka Palenčára zo Studenej valcovne, najlepším strelcom turnaja bol Marek Šofranko z Obalovej vetvy a najužitočnejším hráčom šampionátu sa stal Peter Tomasch z Vysokých pecí.

Štvrťfinále

Vulkmont - Vysoké pece 1:6 (0:1)
Domáci sa pomerne dlho a úspešne bránili. Až v 23. minúte nikým nekrytý hosťujúci Puškáš strelil vedúci gól vysokopeciarov. Po zmene strán domáci nerezignovali, zvýšili útočný tlak a v 9. minúte Majerčákom vyrovnali na 1:1. Lenže o minútu neskôr Tomašov dostal svoj tím opäť do vedenia a v 16. min. druhého polčasu Horváth upravil na 1:3. Potom domácim dochádzali sily a hostia to využili na strelenie ďalších troch gólov, autormi ktorých boli Janšo, Tomasch a Gecík.

Studená valcovňa - Teplá valcovňa 2:0 (0:0)
Po skvelej hre v skupine sa hráčom TVa v tomto zápase totálne nedarilo. Futbalisti zo Studenej valcovne boli herne aktívnejší a po zmene strán aj strelecky úspešnejší. V 14. min. druhého polčasu Palenčár z dobrej pozície netrafil bránu. V 19. min. vystrelil M. Kováč, lopta sa odrazila od žrde a dobiehajúci Kajla otvoril skóre 1:0. Otrasení hostia sa síce snažili, ale cez dobre sformovanú obranu domácich sa nepresadili. V závere inkasovali druhý gól z kopačky Palenčára a z ďalších bojov vypadli.

Semifinále

Obalová vetva - Studená valcovňa 1:1 (0:1) na pokutové kopy 4:2
Od úvodnej minúty sa hralo na obidvoch stranách príliš opatrne. Až po štvrťhodine hry sa osmelili hostia. V 23. min. po centri Fedora v šestnástke domácich najvyššie vyskočil Vaško a hlavou otvoril skóre 0:1. O minútu neskôr to mohlo byť 0:2, ale Palenčárova strela skončila na brvne. V II. polčase začali domáci oveľa aktívnejšie a už v 3. min. po chybe obrany hostí Šofranko pohodlne vyrovnal. Obidve mužstvá potom zabetónovali priestor pred bránami a tak sa o postupujúcom muselo rozhodnúť zo značky pokutového kopu. Sériu piatich pokutových kopov začínali hostia a hneď prvú jedenástku Fedor nepremenil. Domáci Sedlák 1:0, po ňom hosťujúci Kasaš 1:1, Kolesár 2:1, Palenčár 2:2, Martiník 3:2 a keď hráč hostí M. Kováč vo štvrtej sérii nedal, domáci mali veľkú šancu na postup. A tú aj využili, pretože P. Spišák mieril presne a upravil na konečných 4:2.

Vedenie - Vysoké pece 0:0 na pokutové kopy 6:5
V druhom semifinále gól z hry nepadol, hoci na jednej i druhej strane bolo dosť gólových šancí. Oveľa zaujímavejší než hra bol rozstrel zo značky 11 metrov, ktorý mal skutočne dramatický priebeh. O víťazovi sa rozhodlo až v deviatej sérii. Začínali domáci, ktorí sa dostali do vedenia, keď prvú jedenástku premenil Szabó 1:0, hosťujúci Knap vyrovnal na 1:1, Králka 2:1, Dvojak 2:2, Kollár 3:2. Potom hráč hostí Gyuras nedal a Polča zvýšil na 4:2. Hosťujúci Tomasch 4:3 a vzápätí domáci Tulenko nedal. Sériu piatich pokutových kopov úspešne zakončil hráč vysokopeciarov Tomašov, ktorý vyrovnal na 4:4. A penaltový rozstrel pokračoval. Pre zmenu začínali hostia, Tomasch nedal a po ňom nebol úspešný ani domáci Králka. Potom naklonil misku váh na stranu hostí Tomašov, ktorý skóre otočil úspešnou strelou na 4:5, lenže Polča vyrovnal na 5:5. V ôsmej sérii si ďalšie dve jedenástky nenašli cestu do siete, keď najprv nedal Tomašov a po ňom ani Králka. Rozhodlo sa v deviatej sérii, kedy Knap penaltu nepremenil, ale domáci Polča už nezaváhal a upravil na 6:5.

O 3. miesto

Studená valcovňa - Vysoké pece 1:3 (0:2)
Domáci začali nebojácne, ich prvú šancu však v 8. minúte Kasaš zahodil, keď zblízka mieril vysoko nad bránu. Na druhej strane hosťujúci Horváth strelil vedľa. V 15. min. sa mohli hráči z SVa dostať do vedenia, keď sa do brejku dostal Fedor, lobom chcel prehodiť vybiehajúceho brankára, ale prehodil aj bránu. V závere polčasu sa predsa len strelecky presadili hostia. V 26. min. obrana domácich nepokryla voľného Horvátha a ten strelou k žrdi otvoril skóre 0:1. O dve minúty neskôr Lauf nečakanou strelou pod brvno prekvapil brankára domácich a upravil na 0:2. Po zmene strán sa v 9. min. dostal z pravej strany do pokutového územia priebojný útočník Tomasch a strelil tretí gól vysokopeciarov. Potom hostia na chvíľu poľavili, čo využili domáci a zásluhou ich najlepšieho hráča Palenčára už iba skorigovali konečný výsledok na 1:3.

Finále

Vedenie - Obalová vetva 1:1 (1:1), na pokutové kopy 4:3
Prvú strelu na bránu vyslal v 4. minúte domáci Polča, jeho strelu však zrazil Martiník do autu. Potom si hostia vynútili útočný tlak, ktorý v 6. minúte korunoval presnou strelou Šofranko a dostal svoj tím do vedenia 0:1. O dve minúty na to mohol jeho spoluhráč Beregsási zvýšiť, ale z dobrej pozície mieril nad. Domáci futbalisti sa viac sústredili na defenzívu a iba sporadicky vyrážali do protiútoku. V 23. minúte domáci kurióznym gólom vyrovnali na 1:1. Ich hráč Gajdoš vystrelil spoza šestnástky, lopta sa pred brankárom odrazila od nerovného terénu, zmenila smer a na prekvapenie brankára skončila v sieti. Po prestávke sa v II. polčase hostia snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, do šance sa v 15. min. dostal Vaňuš, ale hlavou netrafil bránu domácich. V závere ich kanonier Šofranko vyslal tvrdú strelu z priameho kopu, ale lopta skončila len na žrdi. O majstrovi sa potom rozhodlo v sérii pokutových kopov. Začínali domáci, ich hráč Szabó mieril presne 1:0, z mužstva hostí Sedlák mieril do žrde, Petrov z Vedenia 2:0, Kolesár 2:1, Gajdoš 3:1, Martiník 3:2, Kollár 4:2 P. Spišák 4:3. Potom Polča trafil do žrde a piaty hráč hostí Beregsási mohol v tejto sérii vyrovnať. Lenže aj on trafil žrď a novým majstrom pre rok 2009 vo futbale sa stali hráči z Vedenia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...