Vyhľadávanie:

O bezpečnosti za volantom na tri...

O bezpečnosti za volantom na tri...

Róbert MEITNER, zástupca GM pre bezpečnosť

· Ako vnímate bezpečnosť na slovenských cestách?
- Môžem len porovnávať, takže začal by som od tolerancie. Slovenskí vodiči nie sú zďaleka takí tolerantní navzájom ako vodiči v krajinách západnej Európy, a tobôž vodiči v USA. Pri jazde v USA sa mi nikdy nestalo, aby ma niekto nepustil zo zaraďovacieho pruhu na hlavnú cestu, resp. ma predbiehal cez plnú čiaru, nemal pás, zapnuté svetlá či prekročil povolenú rýchlosť. Vodiči v týchto krajinách majú bezpečnosť počas jazdy "v krvi" a uvedomujú si, že ide o ich život a zdravie, o život a zdravie ich blízkych a priateľov, nehazardujú tak, ako to mnohokrát vidíme na slovenských cestách, konkrétne aj v USSK. Útvar GM pre bezpečnosť a hygienu práce, ktorý prevzal zodpovednosť nad kontrolou dopravných priestupkov, urobí všetko pre to, aby sa takáto zodpovednosť voči sebe a okoliu vžila aj u vodičov, ktorí jazdia po komunikáciách v USSK a aby boli príkladom bezpečného správania sa na slovenských cestách práve oni.

· Čo by mali vodiči s ohľadom na zvýšenie bezpečnosti na cestách robiť?
- Mali by byť tolerantní voči iným vodičom, musia si osvojiť zodpovednosť voči zdraviu a životu a nehazardovať. Žiaden ušetrený čas na ceste nie je hoden zdravia alebo života.

· Priznáte sa k nejakému zlozvyku za volantom?
- Musím sa priznať, že som v tomto ohľade prísny ako na seba, tak aj na svoju rodinu. Napríklad, pokiaľ nie sú všetci, vrátane detí vo vozidle pripútaní, nenaštartujem vozidlo. Niektorým sa to zdá možno smiešne, ale keď chcem vyžadovať predpisy od svojich kolegov, musím im ísť príkladom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...