Vyhľadávanie:

O Cigánoch z Veľkej Idy

O Cigánoch z Veľkej Idy

Vynikajúcu šou a fantastický umelecký zážitok ponúkla obyvateľom Veľkej Idy i návštevníkom z jej širokého okolia populárna maďarská tanečná skupina ExperiDance z Budapešti, ktorá sa predstavila scénickým tancom a spracovaním legendy o Cigánoch z Veľkej Idy. Tanečné predstavenie v dvoch dejstvách uchvátilo divákov, ktorí zaplnili priestor pred kaštieľom - Obecným úradom vo Veľkej Ide, kde na pódiu vyše 30 tanečníčok a tanečníkov súboru počas viac ako dvoch hodín moderným tancom v rôznych prevlekoch a hudbou pripomenuli známy dej obrany veľkoidanského hradu zo 16. storočia. Odmenou pre nich bol "standing ovations".

ExperiDance uvažuje aj o jarnom turné po Slovensku práve s týmto tanečným spracovaním pôvodnej literárnej predlohy z roku 1852. Premiéru skupina absolvovala v piatok, 13. júla, v košickej Infiniti aréne. Toto predstavenie bolo jedným z podujatí v rámci kandidatúry mesta Košice na Európske hlavné mesto kultúry v roku 2013.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...