Vyhľadávanie:

O darčekoch, charite i novoročných želaniach

O darčekoch, charite i novoročných želaniach

Vianočným benefičným koncertom s prívlastkom Štedré vločky vyvrcholili v piatok 9. decembra 2005 večer v Štátnom divadle Košice tohtoročné sponzorské aktivity spoločnosti U. S. Steel Košice, ktorá si v novembri pripomenula 5. výročie úspešného pôsobenia na Slovensku. Niekoľko hodín pred začiatkom slávnostného benefičného koncertu sme počas generálky oslovili niektorých umelcov a položili im tri rovnaké otázky.

  1. Aký najkrajší darček ste v svojom živote dostali?
  2. Ako vnímate charitu?
  3. Čo by ste zaželali košickým hutníkom do nového roka?

A tu sú ich odpovede!

· Richard RIKKON, klavirista

  1. Pre mňa zatiaľ takým najkrajším darčekom je, keď môžem byť spolu s rodinou. Dnes už dostať nejaký vecný darček je také... veľmi normálne. Ale keď je spolu celá rodina, ste s ľuďmi, ktorých milujete a máte veľmi rád - to je asi ten najväčší dar, aký môže byť.
  2. Pokiaľ môžem, pomôžem. Prečo nie?! Hlavne ak ide napríklad o takýto koncert.
  3. Želám im hlavne veľa zdravia. To je myslím si najdôležitejšie. A samozrejme božieho požehnania, šťastia a veľmi veľa peňazí.
· Igor DOHOVIČ, dirigent
  1. Tak rýchlo si na to nespomeniem. Ale určite sa spája s detskými rokmi. Dieťa Vianoce vníma úplne inak ako dospelý. Aké nádherné je očakávanie keď si myslí, že darčeky nosí Ježiško!
  2. Ťažko povedať - je to pocit spolupatričnosti, je to pomoc druhým. Nie každý má to šťastie, že žije bez väčších problémov.
  3. Aby boli takí ako doteraz, aby tej pomoci, ktorú dávajú, bolo ešte viac. Najmä pre choré deti, ktoré potrebujú veľkú podporu.
· Bohuš MATUŠ, spevák
  1. Jeden z najväčších darčekov, aké som kedy dostal, bol ten, že Pán Boh dovolil, aby som spieval. Vždy som si prial byť spevákom a túžil vyhrať Slávika. To sa mi aj podarilo.
  2. Vždy, keď pomáham, charitatívne projekty musia byť v správnych rukách. Musia byť dobré a prehľadné. Tento koncert má veľkú úroveň, je pre mňa kategóriu najvyššou, kategóriou A.
  3. Len to najlepšie a najkrajšie. Aby mali doma pohodu, aby sa vedeli uvoľniť po svojej ťažkej a namáhavej robote. Majú to oveľa ťažšie ako iné profesie.
· Zuzana ČIŽINSKÁ, moderátorka
  1. Každý z darčekov má určitú hodnotu, lebo bol darovaný z lásky. Mám však takú zberateľskú vášeň... Začala som zbierať keramické bábiky, takže ma potešila každá, ktorú som pod stromček dostala.
  2. Ako určitú ochotu, nezištnú snahu pomôcť tým, ktorí to naozaj potrebujú.
  3. V prvom rade sa im chcem ako nestranný človek poďakovať a vyjadriť im svoj naozaj veľký obdiv. Viem, že v dnešnej dobe sa nežije ľahko, no napriek tomu sa nájdu ľudia, ktorí dokážu vyčleniť zo svojho rodinného rozpočtu nejaké korunky, aby pomohli druhým. Chcela by som im zaželať, aby mali Vianoce po celý rok. A všetko dobré do toho nového.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...