Vyhľadávanie:

Prvenstvo pre Lokomotívu

Prvenstvo pre Lokomotívu

Najmladší futbalisti o Pohár predsedu Mestského futbalového zväzu

V nedeľu bolo v telocvični ZŠ Belehradská na sídlisku Ťahanovce od rána skutočne rušno. Deväť družstiev starších žiakov tam bojovalo na turnaji v halovom futbale, ktorý sponzorsky podporila spoločnosť U. S. Steel Košice. O cennú trofej sa počas celého dňa veľmi tuho bojovalo, ktorú napokon po dramatických súbojoch v skupinách i o konečné umiestnenie získali mladí futbalisti Lokomotívy Košice. Stali sa víťazmi červenej skupiny a vo finále sa stretli s víťazom modrej skupiny FK Barca, nad ktorým zvíťazili 3:1 (2:0).

O ďalšie priečky konečného poradia sa v rozhodujúcich zápasoch stretli družstvá podľa poradia v skupinách. O 3. miesto MFK Košice zdolal 1. MFK Košice 2:0, o 5. miesto KAC Košice vysoko zvíťazili nad FK Krásna 5:1, v stretnutí o 7. miesto FK Košická Nová Ves podľahla TJ Vyšné Opátske až na pokutové kopy 6:7, keď v riadnom hracom čase gól nepadol, a na poslednom 9. mieste sa umiestnil tím Benecol.

"Škoda, že na poslednú chvíľu svoju účasť odrieklo poľské družstvo z Muszyny, ale i tak mali jednotlivé zápasy veľmi dobrú športovú úroveň. Radosť bolo pozerať sa na najmladších futbalistov v akciách, ktoré mali perfektne natrénované a prezentovali sa skvelými gólmi i individuálnymi výkonmi. Myslím si, že o futbal v našom meste by sme mali mať v budúcnosti postarané. Videli sme totiž veľa talentov, ktorí majú futbalovú budúcnosť pred sebou," povedal na margo turnaja jeho riaditeľ, predseda Mestského futbalového zväzu v Košiciach, zamestnanec U. S. Steel Košice Marián Kéda.

V závere organizátori vyhodnotli a odmenili najlepších jednotlivcov. Za najlepšieho hráča turnaja vyhlásili Erika Harčarika z KAC Košice, najlepším brankárom sa stal Tomáš Mačicák z MFK Košice, a pretože až dvaja hráči strelili po 4 góly, ceny pre najlepších strelcov si prevzali Ján Knap z Krásnej a Martin Tóth z 1. MFK Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...