Vyhľadávanie:

O dostatok talentovaných strojárov sa nemusíme báť

O dostatok talentovaných strojárov sa nemusíme báť

Stredná odborná škola v Šaci hostila účastníkov krajského kola súťaže ZENIT

Zručnosť, elán, nápaditosť, iniciatíva, tvorivosť. To je ZENIT. Súťaž, ktorej cieľom je prispievať k vyhľadávaniu talentovaných a nadaných žiakov, podporovať ich ďalší odborný rast a v neposlednom rade ich viesť k samostatnému tvorivému mysleniu a aktívnemu riešeniu úloh. V poradí už XXII. ročník krajského kola súťaže ZENIT v strojárstve mala nedávno pod palcom Stredná odborná škola v Košiciach-Šaci. Zápolenie mladých talentov zo stredných priemyselných a stredných odborných škôl Košického kraja pripravila po organizačnej stránke Magdaléna Brožovská.

V kategóriách Ručné profesie, Strojné profesie a Žiaci stredných priemyselných škôl si svoje sily zmeralo osemnásť študentov z ôsmich škôl. V teoretickej časti súťaže mali za úlohu formou testu preukázať svoje znalosti zo základného učiva odborných predmetov, v praktickej časti zasa vyhotoviť výrobok podľa výkresovej dokumentácie. A kto nakoniec hodnotiacu komisiu presvedčil najviac? O budúcich talentovaných strojárov sa nemáme prečo báť. Z rúk predsedníčky krajského kola ZENIT-u Yvety Ledidovej si ocenenie za prvé miesto v kategórii Ručné profesie prevzal Lukáš Lichvarčík zo šačianskej SOŠ a v kategórii Strojné profesie René Lacko rovnako zo SOŠ Košice-Šaca. V tretej kategórii Žiaci stredných priemyselných škôl zvíťazil Filip Rásso zo Strednej priemyselnej školy strojníckej v Košiciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...