Vyhľadávanie:

O energetike s podpredsedom EK Marošom Šefčovičom

O energetike s podpredsedom EK Marošom Šefčovičom

Na krátku pracovnú návštevu prišiel včera, 12. februára 2019, do U. S. Steel Košice podpredseda Európskej komisie pre energetickú úniu Maroš Šefčovič, ktorého na pôde huty privítali prezident oceliarskej spoločnosti Jim Bruno a viceprezident pre vonkajšie vzťahy, riadenie a rozvoj podnikania Miroslav Kiraľvarga.

Stretnutie, i za účasti  viceprezidentky pre dcérske spoločnosti a služby Eleny Petráškovej a viceprezidenta pre výrobu Marcela Novosada, na ktorom rozobrali najdôležitejšie aspekty súčasného oceliarskeho biznisu a jeho podmienok v Európskej únii, potom pokračovalo prednáškou Maroša Šefčoviča  v šikmej zasadačke spojenou s diskusiou. Hovorilo sa o energetickej únii, problematike revízie smernice o obchodovaní s emisnými  kvótami po roku 2020, dekarbonizácie priemyslu i možnostiach spolufinancovania z európskych zdrojov. V sprievode ďalších topmanažérov firmy si eurokomisár pozrel aj centrálny velín Energetiky a pred odchodom do Košíc spolu s prezidentom huty Jimom Brunom odpovedal na  otázky novinárov.

Podrobnejšie informácie prinesieme v budúcej Oceli východu.             

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...