Vyhľadávanie:

O medaily najprv hokejisti

O medaily najprv hokejisti

Blíži sa IX. Ročník Zimnej olympiády U. S. Steel Košice

Olympiáda

Ako prví sa postavia na symbolický štart súťaží IX. ročníka zimnej olympiády hokejisti, ktorí svoje zápasy začnú slávnostným bully už 13. januára 2005 o 19.00 hod. na Zimnom štadióne na Kavečanskej ceste. Minulým ročníkom sa začala nová tradícia súťaže o veľkolepý pohár venovaný prezidentom U. S. Steel Košice. K menu prvého víťaza, družstva DZ Vysoké pece, pribudne na jeho podstavci v tomto ročníku ďalší víťaz, ktorý vzíde z desiatich prihlásených mužstiev.

Tohtoroční účastníci nastúpia po prvý raz v nových reprezentačných dresoch. Turnaj bude prebiehať podľa vyžrebovaných termínov a času začiatkov stretnutí. Odporúčame vedúcim družstiev, aby program turnaja pozorne sledovali. Hokejový turnaj bude trvať do 15. februára 2005, kedy na slávnostnom záverečnom ceremoniáli prevezmú hokejisti troch najlepších celkov zlaté, strieborné a bronzové medaily. Vyhlásení budú aj najlepší hráči na jednotlivých postoch. Bežecká súťaž Zimnej olympiády sa uskutoční 12. februára 2005, a to už po tretí raz v Hnileckej doline.

V minulom ročníku trať upravovali dobrovoľníci, keďže už nikde v okolí nebolo po snehu ani stopy. Miestne ženy pod vedením starostky obce zase ukuchtili výborný guláš a tradične dobrá bežecká partia našich zamestnancov odchádzala z Hnilca spokojná. Verím, že tomu nebude inak ani tentoraz. Jediné na čom už teraz veľmi záleží, je počet prihlásených pretekárov do súťaží. V tomto ročníku nás čaká jediná zmena vo vekovej kategórii žien, ktorá sa člení podľa dĺžky prebehnutej trate na 5, 4, 3 km a veku do 40, do 50 a nad 50 rokov. Trať v Hnilci je zaradená do kategórie menej náročných s prevýšením 10 metrov. Pri otváracom ceremoniáli v minulom ročníku viali pomerne početnej skupine bežcov na krku biele šály. Tento raz budú mať všetci účastníci elegantné modré zimné čiapky. Netreba zabudnúť, že autobus do Hnilca odchádza 12. februára 2005 o 7.30 hod. od Spoločenského pavilónu. Organizačné zabezpečenie bude uverejnené na sieti intranetu.

O týždeň na to nás čaká vyvrcholenie Zimnej olympiády U. S. Steel Košice. Jahodná bude 19. februára 2005 patriť po roku opäť železiarom. Do programu záverečnej časti olympiády je zaradený VII. ročník Memoriálu Jána Tichého v obrovskom slalome detí našich zamestnancov. V tomto ročníku sa opäť vraciame k vekovej kategórii juniorov, aby sme vyplnili prechod do seniorskej kategórie 18 rokov, ktorá nám niekoľko rokov chýbala. Prezentácia sa začína o 7.00 h. a preteky, po prehliadke trate, od 8.00 h. Doprava pre účastníkov memoriálu je individuálna, na štarte sa súťažiaci vystriedajú v tomto poradí: prípravka dievčatá a chlapci, mladšie žiačky a mladší žiaci, staršie žiačky a žiaci, nakoniec juniori a juniorky.

Všetci účastníci memoriálu so štartovými číslami, budú môcť po skončení svojej jazdy voľne lyžovať na "starej" zjazdovke, kde sa po roku vracajú aj hlavné preteky Zimnej olympiády - obrovský slalom mužov a žien. O týchto pretekoch, ale aj o snowboarde a Detskom zimnom karnevale prinesieme podrobnejšie informácie v budúcich číslach Ocele východu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...