Vyhľadávanie:

O stáž v košickej oceliarni bol vysoký záujem

O stáž v košickej oceliarni bol vysoký záujem

Dvadsaťdva firiem z rôznych podnikateľských sektorov sa predstavilo na minulotýždňovom Trhu práce 2015, ktorý v košickom hoteli DoubleTree by Hilton pripravila 10. marca 2015 Americká obchodná komora na Slovensku. Podujatie, ktoré otvoril jej výkonný riaditeľ Jake Slegers spolu s viceprezidentom U. S. Steel Košice pre ľudské zdroje Martinom Pitorákom, prilákalo stovky záujemcov nielen o prácu, ale aj o získanie kontaktov a informácií, ktoré môžu zohrať, najmä v prípade vysokoškolákov, v ich budúcej pracovnej kariére významnú úlohu.

Košická oceliareň prezentovala v svojom stánku letnú stáž. "Práve kvôli tomu sme prišli. Po podrobnosti, ako stáž prebieha, aké sú podmienky, či k nim patrí znalosť angličtiny, no a napokon aj to, či je platená," ochotne sa s nami dal do rozhovoru budúci strojár Marek obkolesený skupinou spolužiakov. "Známi nám odporúčali, aby sme stážovanie vo vašej firme rozhodne skúsili, nuž to chceme skúsiť," pridal sa ďalší... Odpovede na všetky otázky získali nielen oni, ale aj ďalší záujemcovia, priamo pri stánku od Richarda Durkáča, Ireny Veszkovej z ľudských zdrojov, či minuloročnej absolventky letnej stáže Jany Šalamúnovej, ale aj na samostatnej prezentácii od riaditeľa pre nábor a výber Gabriela Kádára. Dvojmesačná letná stáž v spoločnosti U. S. Steel Košice, uviedol, ponúka študentom štvrtých ročníkov vysokých škôl a univerzít benefity, pre ktoré sa oplatí uchádzať sa o ňu. Jej absolventi si cenia možnosť skĺbiť teoretické znalosti s praktickými skúsenosťami už počas štúdia, príležitosť zapojiť sa do výrobných a riadiacich činností firmy, či získať základné vodcovské znalosti a zručnosti, ktoré nie sú súčasťou štúdia na vysokej škole alebo univerzite. Okrem práce na konkrétnych projektoch či zadaniach pod vedením mentorov čakajú na stážistov aj tréningy. "Pripravia vás na to, čo vás bude čakať po ukončení štúdia v praxi. Konkurencia na pracovnom trhu je veľmi veľká, budete oproti ostatným vo výhode," uviedol na margo programu stáže Gabriel Kádár. Jej účastníci prejdú výberom a aby mohli byť doňho zaradení, musia do 30. marca 2015 poslať do firmy svoj životopis v slovenskom aj anglickom jazyku.

Súčasťou podujatia bola aj otvorená diskusia s predstaviteľmi Americkej obchodnej komory na Slovensku a štyroch významných firiem, spoločnosť U. S. Steel Košice na nej reprezentoval viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák, na tému Prečo by sme mali prijať práve vás? Akciu ukončilo prvé orientačné stretnutie vybraných študentov s manažérmi v rámci Mentoringového programu, ktorý organizujú CSI Leasing Slovakia, Americká obchodná komora v SR, Veľvyslanectvo USA na Slovensku a InfoUSA Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...