Vyhľadávanie:

O talentovaných mladých ľudí budeme mať vždy záujem

O talentovaných mladých ľudí budeme mať vždy záujem

Vysokoškoláci na stretnutí s viceprezidentom Martinom Pitorákom a manažérmi ľudských zdrojov

Vplyv recesie na súčasnú zložitú situáciu na trhu práce, zamestnanecká politika košickej oceliarne, závery rokovania manažérov ľudských zdrojov s vedením Technickej univerzity v Košiciach o problematike doktorandského štúdia i možnosti zapojenia sa študentov do riešenia doktorandských prác z prostredia košickej oceliarne boli hlavnými témami stretnutia viceprezidenta pre ľudské zdroje Martina Pitoráka, generálneho manažéra pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov Milana Polču a riaditeľa pre nábor a výber Gabriela Kádára s vyše päťdesiatimi vysokoškolákmi, účastníkmi minuloročnej dvojmesačnej letnej stáže v U. S. Steel Košice. Uskutočnilo sa minulý týždeň v utorok, 17. februára, na pôde huty.

"O talentovaných mladých ľudí máme v našej spoločnosti záujem. V budúcnosti s vami rátame, aj keď sme kvôli pretrvávajúcej kríze, popri realizácii iných nevyhnutných opatrení súvisiacich s úsporami nákladov, nástup nových zamestnancov nateraz zastavili. Chceme však s vami ostať v úzkom kontakte," prihovoril sa študentom viceprezident M. Pitorák a predostrel im návrh spolupráce, na ktorej sa firma dohodla s vedením ich alma mater - Technickou univerzitou v Košiciach. Ak sa po absolvovaní školy rozhodnú pokračovať v doktorandskom štúdiu, U. S. Steel Košice im vytvorí optimálne podmienky na spracovanie doktorandskej práce a umožní spolupracovať na riešení výskumných a vývojových úloh z interného prostredia spoločnosti. V prípade seriózneho záujmu môžu tí, ktorí budú vybratí, získať vo firme i čiastočný pracovný úväzok, konkretizoval okrem iného M. Polča.

O príležitostiach, ktoré táto ponuka prináša, hovorili aj Jozef Bilý a Peter Korýtko z úseku GM pre výskum USSE. "Témy, ktoré pre vás pripravujeme a pomôžeme pri ich riešení, pokrývajú širokú škálu otázok, ktorými sa hodno zaoberať. Či už v oblasti primárnej metalurgie - výroby surového železa a oceliarstva, vývoja nových typov ocelí napríklad pre ropovody alebo plynovody, žiaruvzdornej keramiky, ale aj celého radu ďalších. To však neznamená, že nemôžete prísť s vlastnými nápadmi. Veľmi radi ich privítame," poznamenal J. Bilý.

Najneskôr začiatkom marca budú témy doktorandských prác zverejnené na internetovej stránke U. S. Steel Košice, všetci študenti, ktorí sa na stretnutí zúčastnili, ich dostanú aj poštou na svoje domáce adresy.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...