Vyhľadávanie:

O zodpovednom podnikaní firiem

O zodpovednom podnikaní firiem

Dve organizácie, dve konferencie, jeden rozmer

Minulý mesiac patril konferenciám zameraným na zodpovedný prístup podnikateľských subjektov ku komunite v ktorej pôsobia. V utorok, 20. mája, zorganizovala Americká obchodná komora v prešovskom hoteli Dukla stretnutie zástupcov úradov práce, mimovládnych organizácií a firiem. K otázkam dlhodobo nezamestnaných skupín obyvateľstva sa vyjadril aj viceprezident pre ľudské zdroje U. S. Steel Košice Martin Pitorák. Predstavil projekt zamestnávania obyvateľov obce Veľká Ida, mestskej časti Šaca a Lunika IX. "Projekt funguje už niekoľko rokov, teraz sa musíme sústrediť na jeho stabilizáciu a hľadanie ďalších partnerov, ktorí by podľa nášho modelu pomohli svojim regiónom," zdôraznil M. Pitorák. Hosťami konferencie boli veľvyslanec USA na Slovensku Vincent Obsitnik, zástupkyňa podpredsedu vlády SR pre vedomostnú spoločnosť, európske záležitosti, ľudské práva a menšiny Erika Adamová, prezident U. S. Steel Košice George Babcoke a komisár EEOC Stuart Ishimaru. Organizátorovi sa tým podarilo spojiť americké a slovenské vnímanie problematiky a docieliť tak efekt nadnárodnej výmeny skúseností.

Piata medzinárodná konferencia nadácie Pontis o zodpovednom podnikaní, ktorá sa uskutočnila vo štvrtok, 22. mája, bola plná anglicky, nemecky a slovensky hovoriacich odborníkov. Nosnou témou boli trendy v oblasti spoločenskej zodpovednosti, o ktorých hovorili Mallen Baker (Business in the Comunity), Pavel Hrica (Nadácia Pontis) a Herald Wachsmuth (E.ON). Zhodli sa predovšetkým na tom, že budúcnosť sa prejaví v zmene myslenia zákazníkov a ich narastajúcom záujme o etické nakupovanie. Pozornosti účastníkov neunikli ani panelové diskusie o dialógoch so "stakeholdermi" a životnom prostredí. Súčasťou konferencie v bratislavskom kongresovom centre Technopol bolo aj tzv. Trhovisko riešení, ktoré otvoril prezident neformálneho združenia firiem Business Leaders Forum Ignacio Jaquotot. Každý účastník odchádzal s breviárom príkladov. Táto malá knižka im pripomenie prezentované prístupy a nové formy zodpovedného podnikania. Ako najzaujímavejší projekt vyhodnotili platobnú kartu Dobrý anjel. Určite nie náhodou breviár spoločne vydali Nadácia Pontis a Americká obchodná komora v SR. Viac na www.amcham.sk alebo www.nadaciapontis.sk.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...