Vyhľadávanie:

Obhájili vlaňajší titul

Obhájili vlaňajší titul

Juniori HC Košice zdolali vo finále hokejovej extraligy sezóny 2011/2012 Zvolen 3:0 na zápasy

Hokejoví juniori HC Košice obhajovali v práve skončenej extraligovej sezóne 2011/2012 majstrovský titul. V tomto ročníku sa podobne ako vlani prebojovali až do finále. V rozhodujúcich súbojoch o titul sa stretli s HKM Zvolen, ktorý po finálovej sérii zdolali 3:0 na zápasy. Obhájili tak svoje vlaňajšie prvenstvo v juniorskej extraligovej súťaži a opäť sa stali majstrami Slovenska. Najprv v prvých dvoch finálových stretnutiach v Steel aréne dvakrát hladko vyhrali 6:1 a 7:0. Vytvorili si tak dobrú východiskovú pozíciu pre konečný úspech. Po dvoch domácich dueloch zverenci trénerov Miroslava Marcinka a Miroslava Žabku nezaváhali na ľade súpera ani v rozhodujúcom treťom meraní síl. Premenili hneď svoj prvý mečbal, keď svojich rovesníkov vo Zvolene zdolali 3:2 a zaslúžene získali majstrovský titul.

Košičania skončili po základnej časti na 4. mieste, ale veľmi dobre si počínali v nadstavbe, kde po jej skončení obsadili 2. miesto za Trenčínom. Vo štvrťfinále play-off sa potom stretli s bratislavským Slovanom, ktorého zdolali na zápasy 3:0 po výsledkoch 5:1, 5:2 a 5:2. V semifinále po tuhom boji vyhrali nad tímom Banskej Bystrice 3:2 na zápasy. Doma hrali 1:3, 6:3 a na ľade súpera 3:1, 3:4. Postup do finále si naši juniori zabezpečili v rozhodujúcom piatom stretnutí na domácom ľade po víťazstve 2:0.

Je to už tretí titul juniorov Košíc v histórii slovenskej extraligy. Majstrami Slovenska sa stali v sezóne 1999/2000 a 2010/2011. V tomto roku sa o zisk zlatých medailí zaslúžili hráči: brankári Dominik Riečický, Dušan Szalontay a Nikolas Kriška, obrancovia Martin Lenďák, Lukáš Leškanič, Ľubomír Buraľ, Miroslav Macejko, Leoš Šafár, Ondrej Briják, Tomáš Tkáč a Martin Boboš, útočníci Oliver Jokeľ, Matúš Chovan, Marek Nagy, Adrián Dimun, František Bojkun, Peter Boltun, Igor Halás, Matej Hinďoš, Igor Jaroš, Juraj Drábik, Roman Kohutiar, Denis Pinďár, Filip Podsedlý, Dominik Šimčák, Dávid Šoltés, Martin Schnelly, Martin Marcinko a Jakub Jesenský. Vedúcim mužstva bol Dušan Szalontay.

Majstrovskú sezónu ukončili aj extraligoví dorastenci HC Košice. Oproti minulosti sa v tomto skončenom ročníku hrala extraliga dorastencov bez play-off iba v dlhodobej časti. V nej každý z jej šestnástich účastníkov odohral 44 zápasov, po ktorých si majstrovský titul vybojovali mladí hokejisti zo Zvolena. Dorastenci HC Košice skončili po vlaňajšom hetriku titulu majstrov Slovenska v práve skončenej sezóne bez medaily. V konečnej tabuľke obsadili 5. miesto.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...