Vyhľadávanie:

Očakávame hlavne invenciu pri riešení projektov

Očakávame hlavne invenciu pri riešení projektov

Vo fabrike sa začala celoročná prax vysokoškolákov

Vyhľadávať talentovaných študentov univerzít, zapájať ich do riešenia projektov, výrobných a administratívnych procesov a činností spoločnosti, rozvíjať ich znalosti a zručnosti a tak lepšie spoznať možných perspektívnych zamestnancov v porovnaní s ostatnými uchádzačmi o prácu je cieľom nového projektu úseku viceprezidenta pre ľudské zdroje Celoročná prax študentov. V U. S. Steel Košice sa začala 16. januára 2017.

„Našimi cieľovými skupinami pri výbere boli poslucháči hutníckej, strojníckej, ekonomickej fakulty a fakulty elektrotechniky a informatiky Technickej univerzity v Košiciach a študenti v oblasti informačných technológií Univerzity P. J. Šafárika v Košiciach. Do projektu sme napokon zapojili štyridsaťšesť študentov, ktorých nám odporučili školy a ktorí prešli aj naším výberovým procesom,“ uviedol na úvodnom stretnutí s budúcimi mentormi študentov z radov košických hutníkov viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák. „Prvý ročník praxe potrvá do konca júna tohto roku, nasledujúci už celý akademický rok. Budeme mať dostatok priestoru na to, aby sme študentov, rozdelených po jednotlivých útvaroch a divíznych závodoch, lepšie spoznali.“ Od praktikantov, poznamenal viceprezident, firma nechce fyzickú prácu, ale to, aby doniesli do fabriky nové, nezaťažené pohľady, invenciu a kreatívnosť pri riešení projektov. Bez prispenia mentorov by tento proces nebol na špičkovej úrovni. „A nám ide o to, aby špičkový bol. Aby študenti s vašou pomocou,“ obrátil sa na manažérov, „vedeli odborne rásť a zorientovať sa v praxi.“

„Záujemcov o prax v našej spoločnosti bolo trikrát viac než sme mohli uspokojiť,“ konštatoval generálny manažér pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov Milan Polča. Poznamenal tiež, že podstatou praxe je, že všetci mentorovaní študenti musia byť zapojení do riešenia projektov. Mentorov po tom, čo ich bližšie oboznámil s ich poslaním a prácou, požiadal, aby boli flexibilní, študentom vychádzali v ústrety, vytvorili pre nich motivujúce prostredie, podporovali ich, ak chcú na sebe pracovať a využívali pri tom aj koučingový prístup.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...