Vyhľadávanie:

Oceliari získali najmodernejší kolesový nakladač

Oceliari získali najmodernejší kolesový nakladač

Sennebogen 840 E rozšíril flotilu strojov používaných pri manipulácii so šrotom

Po dvoch rokoch od získania kolesového nakladača Sennebogen 840 M-E series nemeckej výroby sa oceliari v prevádzke Príprava vsádzky a úpravne brám DZ Oceliareň tešia z ďalšieho prírastku v podobe mobilného zariadenia Sennebogen 840 E, ktoré je určené na nakládku a prekládku kovového odpadu. V prevádzke je od 18. decembra 2015.

„Sennebogen 840 E je najmodernejší kolesový nakladač s ekologickým motorom. Je vybavený zachytávaním pevných častíc spalín AD Blue, čo znamená, že pevné častice sú pred výstupom z výfukového potrubia zachytávané špeciálnou neutralizačnou kvapalinou,“ informoval vedúci prevádzky Rudolf Proks. „Tým sa vlastne odlišuje od nakladača Sennebogen 840 M-E series, ktorý nemá motor emisnej normy Euro 6 a preto ešte nemá namontovaný zachytávač pevných častí, hoci aj jeho filter DPF dokáže zachytiť vo výfukovom systéme o 90 percent menej pevných častíc.“ 

Nakladač má šesťvalcový motor zn. Cummins s výkonom 224 kW (300 koní). Ergonómia riadenia stroja je totožná so starším nakladačom. Kabína je odpružená, klimatizovaná, výsuvná a je vybavená prednou kamerou na monitoring technologického procesu. Rameno je kratšie o dva metre, aby nakladač čo najlepšie vyhovoval súčasným prevádzkovým podmienkam.

Obnova ťažkých mechanizmov používaných pri manipulácii so šrotom je nevyhnutná, vravia oceliari. „Flotilu strojov,“ konštatoval R. Proks, „by sme potrebovali doplniť o nový sklápací nakladač. Ten, ktorý používame v súčasnosti, má už viac ako 40 tisíc motohodín (jedna hodina práce motoru pri menovitých otáčkach = jedna motohodina – pozn. red.).                     

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...