Vyhľadávanie:

Tisícky eur na rozvoj verejnoprospešných aktivít

Tisícky eur na rozvoj verejnoprospešných aktivít

Partnerské organizácie oceňujú charitatívny stánok spoločnosti U. S. Steel Košice

Od 4. do 22. decembra minulého roku bol súčasťou Košických rozprávkových Vianoc už po desiaty raz aj charitatívny stánok spoločnosti U. S. Steel Košice, v ktorom dostalo príležitosť prezentovať svoju činnosť a prostredníctvom verejnej zbierky získať zdroje na rozvoj svojich ďalších verejnoprospešných a vzdelávacích ak0tivít osemnásť organizácií. Ako sa im darilo?

„Chcela by som sa na úvod poďakovať všetkým dobrovoľníkom z radov kolegov z U. S. Steel Košice, ich rodinným príslušníkom, firemným štipendistom i zástupcom neziskových organizácií za pomoc pri zabezpečovaní tejto charitatívnej aktivity, ktorá, verím, priniesla okrem zdrojov na realizáciu aspoň časti iniciatív v práve začínajúcom roku i mnoho pekných zážitkov z pomoci iným. Výťažok z minuloročnej zbierky, ktorá trvala devätnásť dní, predstavuje 8890,35 eura,“ oznámila Eva Svrčeková z útvaru Riaditeľa pre vonkajšie vzťahy U. S. Steel Košice. „Celá suma,“ zdôraznila, „bude prezentujúcim sa subjektom darovaná v stopercentnej výške.“

Zástupcovia partnerských organizácií sa na svoju prezentáciu v stánku zodpovedne pripravovali, v nejednom prípade aj niekoľko mesiacov dopredu. Vyrábali rôzne darčeky i vianočné ozdoby, ktoré možno zdobili aj vaše príbytky počas najkrajších sviatkov v roku. A ak ste si z charitatívneho stánku odniesli nádherného dreveného anjelika, adventný veniec, stromček či vianočnú ozdobu z prírodných materiálov, vedzte, že ich pre vás a všetkých dobrých ľudí tak ako po ostatné roky pripravili šikovné deti v Detskom domove v Podolínci pod vedením svojich vychovávateľov a riaditeľa Štefana Straku.

Účasť v minuloročnom charitatívnom stánku si všetci jeho aktéri pochvaľujú. Patrí k nim aj Detský domov Nižná Kamenica. Jeho riaditeľka Silvia Ostróová pre Oceľ východu napísala:

„Vďaka možnosti, ktorú nám dala spoločnosť U. S. Steel Košice v podobe priestoru v charitatívnom stánku na Hlavnej ulici, sa zúročila zmysluplná práca detí a vychovávateliek na príprave a výrobe všakovakých vianočných ozdôb. Prostredníctvom týchto výrobkov sme mohli potešiť ľudí, ktorí o nás prejavili záujem a ktorí sa nám rozhodli pomôcť dobrovoľným príspevkom. Tešilo nás robiť po celý deň radosť tým, ktorí sa pri našom stánku zastavili, niečo si vybrali, porozprávali s nami a dozvedeli sa niečo o našom detskom domove. Touto cestou ďakujeme deťom, tetám vychovávateľkám a v neposlednom rade spoločnosti U. S. Steel Košice za samotný priestor, za pomoc a za možnosť dať o sebe vedieť aj takýmto milým spôsobom.“

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...