Vyhľadávanie:

Oceliarska kvapka krvi po štvrtý raz

Oceliarska kvapka krvi po štvrtý raz

Nemocnica Košice-Šaca a.s. spolu s hokejovým klubom HC Košice zorganizovali už IV. ročník Oceliarskej kvapky krvi. Verejné darovanie prinieslo desať litrov toho najvzácnejšieho, čo nám koluje v žilách. Krv prišli darovať nielen hokejisti a manažment klubu, ale aj široká verejnosť.

Oceliarsku kvapku prišlo darovať pätnásť hráčov a dvaja zástupcovia manažmentu. Mnohí z nich sa darovania krvi zúčastňujú pravidelne. Celkovo sa verejného darovania krvi zúčastnilo 25 dobrovoľných darcov.

„Sú mladí, zdraví a silní a to sú vynikajúce predpoklady na kvalitný odberový materiál,“ zhodnotil zdravotný stav hokejistov primár Kliniky popálenín a rekonštrukčnej chirurgie v Šaci MUDr. Eugen Frišman, PhD., ktorý je zároveň traumatológom a klubovým lekárom HC Košice a doplnil: „Práve letné mesiace sú kritickým obdobím, keď je krv veľmi potrebná. Oceliarska kvapka krvi má preto perfektné načasovanie. Okrem toho jasný odkaz mladých športovcov, ktorí sú často vzorom pre široké masy. Sme tu, aby sme pomáhali.“

Výkonný manažér HC Košice Vojtech Petty každoročne vyzýva všetkých hráčov k darovaniu: „Je skvelé, že aj naši chlapci dokážu takouto formou preukázať svoju spolupatričnosť s tými, ktorí pomoc najviac potrebujú.“

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...