Vyhľadávanie:

Ocenenie Gypsy Spirit pre U. S. Steel Košice

Ocenenie Gypsy Spirit pre U. S. Steel Košice

Projekt spoločnosti U. S. Steel Košice Rovnosť príležitostí - Práca a vzdelanie pre Rómov, ktorý firma realizuje v spolupráci s obcou Veľká Ida, Mestskou časťou Košice-Šaca a Mestom Košice od roku 2002, získal ocenenie Gypsy Spirit 2011 v kategórii spoločnosť/firma. Rozhodla o tom päťčlenná medzinárodná porota, ktorej predsedal Michael Kocáb z Českej republiky, aktivista v oblasti ochrany ľudských práv a súčasný podpredseda Českého helsinského výboru. V pondelok, 23. mája 2011, na slávnosti v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava v Bratislave oznámili aj víťazov tretieho ročníka podujatia v kategóriách Mimovládne organizácie, Mimoškolské vzdelávacie aktivity, Jednotlivec, Čin roka a špeciálneho ocenenia Gypsy Spirit médiá.

Ocenenie Gypsy Spirit je zamerané na podporu aktívnej snahy všetkých, ktorí sa podieľajú na zlepšení situácie Rómov na Slovensku. Cieľom projektu je vytvoriť verejnú platformu na prezentáciu pozitívnych reálnych prínosov, priblížiť širokej verejnosti aktivity organizácií a jednotlivcov a podporovať informovanosť o tých projektoch a aktivitách, ktoré prinášajú skutočné, merateľné výsledky predstavujúce pre marginalizované skupiny obyvateľstva reálnu pomoc. Zámerom je tiež prostredníctvom pozitívnych príkladov motivovať ďalších, aby sa zapojili do zmysluplných projektov. Vyhlasovateľmi podujatia sú Asociácia pre kultúru, vzdelávanie a komunikáciu (ACEC), Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity a spoločnosť Slovenské elektrárne, a.s.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...