KONTAKT  |    _eng _sk

Od apríla naostro
           



Pridané: 13.03.2006
Autor: Magdaléna FECURKOVÁ
Kategória: 10/2006

Koksári si ako prví vyskúšali v bufete a jedálni čipové karty

Zavedenie elektronického platobného systému prostredníctvom čipových kariet pri platení za stravu v jedálňach a bufetoch bolo jednou z hlavných podmienok zmluvy o poskytovaní stravovacích služieb, ktorú spoločnosť U. S. Steel Košice na päť rokov uzatvorila s firmou Sodexho. Malo sa tak stať hneď od prvého dňa "účinkovania" nového dodávateľského subjektu vo fabrike, no v skutočnosti, najmä kvôli technickým problémom a sklzu vo výrobe dostatočného počtu čipových kariet, sa tento projekt omeškal. Platenie pomocou čipových kariet nabehlo skúšobne minulý týždeň v stredu 1. marca 2006 v jedálni a bufete divízneho závodu Koksovňa. O mesiac neskôr, 1. apríla, sa má tak stať aj v ostatných stravovacích zariadeniach v areáli spoločnosti.

Čipové karty dostalo 726 koksárov. V stredu dopoludnia, počas našej návštevy jedálne, kde sa práve vydávali obedy, mohli teda platiť aj pomocou nich. Kto za jedlo ešte zaplatil lístkom, mal to, treba povedať, zo začiatku jednoduchšie. Nábeh nového systému sa totiž nezaobišiel bez menších problémov. Pri pokladni sa muselo čakať trochu dlhšie, celý systém sa vlastne ešte testoval. Na všetko dohliadali výrobcovia softvéru z firmy Tangram. Nie všetko išlo ako po masle. "Ako budem vedieť, koľko prostriedkov mi ešte zostalo na účte?" opýtal sa jeden z koksárov, držiac v ruke účtenku po platbe kartou. Chýbal na nej totiž práve tento údaj. Dosť podstatný. "Celý softvér testujeme, chyby okamžite odstraňujeme. Na účtenke zostatok ešte nefiguruje, no na obrazovke pokladne áno. Zákazníka o jeho výške môže informovať predavačka," nechal sa počuť Ivan Fedorko z firmy Tangram a vzápätí prisľúbil, že najneskôr na druhý deň bude tento problém odstránený. Stalo sa. Vo štvrtok už bolo všetko v poriadku. Podľa jeho slov doterajšie skúšobné čipové karty, ktoré sú čisto biele, nahradia novými s lepším dizajnom.

K problematike stravovania, jeho kvalite a úrovni služieb sa vrátime v niektorom z budúcich vydaní Ocele východu.

Empty

ODPORÚČAME

13.05.2021
USS oznamuje svoj cieľ dosiahnuť do roku 2050 uhlíkovú neutralitu
01.04.2021
V testovacom mieste v areáli U. S. Steel Košice už testujú len zamestnancov
15.03.2021
Poznáme víťazné projekty Spoločne pre región 2021