Vyhľadávanie:

Odborári na tému bezpečnosť práce

Odborári na tému bezpečnosť práce

Nezávislé kresťanské odbory Slovenska KOVO - METAL s odborovými zväzmi METALURG a KOVO, v spolupráci s U. S. Steel Košice, pripravili pre odborárov pred niekoľkými dňami seminár na tému Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci.

Na podujatie, ktoré sa uskutočnilo v dňoch 27. a 28. 10. 2006 v Košiciach, pozvali Bedřicha Vymětalika z občianskeho združenia Kresťan a práca a Jozefa Dabrowského z Katolíckej asociácie Poľska. Pretože sa obidvaja pre vážne dôvody nemohli na seminári zúčastniť, ich prednášky pripravené v písomnej podobe predniesla novozvolená prezidentka NKOS Ľubica Černá, ktorá tiež vystúpila s prednáškou na tému ľudské práva na pracovisku a spoločenská zodpovednosť podnikov. Elena Szabóová z oddelenia hygiena práce a pracovná zdravotná služba U. S. Steel Košice hovorila o pracovnej zdravotnej službe a starostlivosti o zamestnancov. Miroslav Jánošík z útvaru Riaditeľa pre bezpečnosť práce U. S. Steel Košice informoval prítomných o slovenskej legislatíve v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a vývoji v Európskej únii. Inšpektor bezpečnosti a ochrany zdravia NKOS Milan Tóth hovoril o pôsobení odborov v oblasti BOZP v rámci odborových centrál na Slovensku. Ku každej prednáške sa rozprúdila živá diskusia. Úroveň seminára hodnotili účastníci veľmi dobre a odporučili, aby sa medzi odborovými zväzmi konal každý rok. Cieľom všetkých odborových organizácií pôsobiacich v hute je, v súčinnosti so zamestnávateľom, spoločne sa podieľať na zlepšovaní sa v oblasti bezpečnosti práce.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...