Vyhľadávanie:

Odborári z U. S. Steel Košice v Třinci víťazne

Odborári z U. S. Steel Košice v Třinci víťazne

Jubilejný 5. ročník medzinárodného turnaja v halovom futbale, ktorý sa uskutočnil 12. novembra 2011 v mestskej športovej hale v Třinci v ČR, vyhral tím odborárov - športovcov našej spoločnosti. Futbalisti U. S. Steel Košice získali najcennejšiu trofej už po druhýkrát, po tom, čo zvíťazili aj v 3. ročníku súťaže, 7. novembra 2009. Podujatie pravidelne usporadúva odborová organizácia OZ KOVO v Třineckých železiarňach za účasti mužstiev z hutníckych podnikov Poľska, Česka, Slovenska a Chorvátska. V tomto roku bol turnaj súčasťou osláv 90. výročia třineckého futbalu.

Košičanov reprezentovali zamestnanci divíznych závodov Energetika, Teplá valcovňa, Oceliareň, dcérskej spoločnosti Vulkmont a útvaru Podpora výroby. Pod hlavičkou Rady odborov U. S. Steel Košice v základnej skupine porazili Šroubárnu Kyjov 7:0, Zawiercie z Poľska 4:3 a s Vítkovicami remizovali 1:1. Ako víťaz B skupiny sa stretli v semifinále s druhým z A skupiny, mužstvom domácich TŽ Třinec, nad ktorým zvíťazili 5:1. Vo finále sa potom s Metalurgiou Radomsko z Poľska, ktorú zdolali 7:4. S celkovým skóre 24:9 a bez jedinej prehry naši hutníci zaslúžene zvíťazili. Za najlepšieho strelca turnaja vyhlásili s pätnástimi gólmi Dionýza Tobáka z Teplej valcovne USSK.

Všetkým športovcom patrí úprimné poďakovanie za vzornú reprezentáciu Rady odborov OZ KOVO a spoločnosti U. S. Steel Košice. Vďaka patrí predovšetkým výboru Základnej organizácie DZ Energetika, ktorá turnaj organizačne zabezpečuje i výborom základných organizácií združených v Rade odborov, za finančnú podporu. Treba ešte dodať, že toto podujatie má okrem športovania aj spoločenský rozmer. Je príležitosťou na bližšie spoznávanie sa a výmenu informácií z odborárskeho života.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...