Vyhľadávanie:

Odkopnime predsudky, futbal spája

Odkopnime predsudky, futbal spája

Už tretí ročník charitatívneho futbalového turnaja, tentoraz ako Memoriálu Karola Szabadosa, pod mottom Odkopnime predsudky, futbal spája, zorganizovala 1. októbra 2010 Arcidiecézna charita v priestoroch Športovo-zábavného areálu na Alejovej ulici v Košiciach. Na podujatí, ktoré bolo v rámci Európskeho roka boja proti chudobe a sociálnemu vylúčeniu podporené zo zdrojov EÚ a štátneho rozpočtu SR, ale ktoré sa mohlo uskutočniť aj vďaka viacerým partnerom projektu, U. S. Steel Košice nevynímajúc, sa do bojov o putovný pohár zapojilo desať mužstiev.

Svoje tímy, hralo sa systémom každý s každým, postavili bezdomovci z Bosákovej aj internacionáli, bývalí prvoligoví hráči, Detský domov z Kamenice, Rómske komunitné centrá zo Stropkova a Lipian, ale i sponzori, charita a tri košické stredné školy. Putovný pohár, ktorý do Košíc doviezli minuloroční víťazi zo Stropkova, si vybojovalo mužstvo internacionálov. Organizátori ocenili aj najlepšieho brankára, hráča a strelca.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...