Vyhľadávanie:

Odštartovali súťaž vytrvalcov

Odštartovali súťaž vytrvalcov

V nedeľu 6. marca 2016 odštartovali bežci Zimným behom Olšavskou dolinou v Blažiciach tohtoročnú celoročnú súťaž pod názvom Východoslovenská veľká cena vytrvalcov (VVCV). Každoročne ju organizuje Maratónsky klub Košice a podobne ako po iné roky, aj teraz je do tejto súťaže zaradených šestnásť pretekov. Do celkového hodnotenia účastníkov tejto súťaže sa dostanú len tí bežci, ktorí zo šestnástich pretekov absolvujú minimálne šesť. Aj keby sa niektorí zúčastnili väčšieho počtu pretekov, do konečného poradia sa každému z nich započíta hodnotenie len zo šiestich bežeckých podujatí, v ktorých dosiahol pretekár najviac bodov. O poradí rozhoduje súčet získaných bodov, ale tento súčet sa môže zvýšiť o päť bodov za každé absolvované preteky v súťaži. Vyhodnotení budú pretekári v štyroch vekových kategóriách mužov a dvoch kategóriách žien.

 Víťazom vlaňajšieho ročníka VVCV sa stal Tibor Sahajda z bežeckého klubu TJ Obal servis Košice, ktorý mal na svojom konte 4 009 bodov. V tomto mesiaci sa v rámci termínovej listiny uskutočnil aj Čečehovský polmaratón v obci Čečehov. Ďalších štrnásť pretekov sa bude konať v nasledujúcich termínoch: 3. apríla Beh Hornádskou dolinou v Kysaku, 9. apríla Furčiansky maratón – Memoriál Štefana Semana v Košiciach, 17. apríla Budimírsky polmaratón v obci Budimír pri Košiciach, 1. mája Podvihorlatský maratón v Michalovciach, 28. mája Beh v raji – Dobšinská ľadová jaskyňa, 12. júna sa uskutoční vo Vyšnej Šebastovej beh na 15 km pod názvom Šebešská pätnástka, 18. júna polmaratón Košice – Seňa, 10. júla Malý štrbský maratón v Štrbe, 17. júla Bančanská desiatka v obci Banské, 7. augusta Malý kavečiansky maratón v Kavečanoch, 13. augusta Hámorská dvadsiatka v Remetských Hámroch, 4. septembra sa v Spišskom Podhradí uskutoční beh na 20 mierových kilometrov okolo Spišského hradu, 2. októbra 93. ročník MMM v Košiciach a 16. októbra ukončia vytrvalci tohtoročnú súťaž VVCV v Nižnom Žipove behom na 10 km pod názvom Žipovská desiatka.

V prípade, že sa niektoré z týchto pretekov neuskutočnia, náhradnými pretekmi budú 10. septembra Beh Kapušianskou pláňavou vo Veľkých Kapušanoch a 18. septembra Moldavská desiatka v Moldave nad Bodvou.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...