Vyhľadávanie:

Trofej zostala doma

Trofej zostala doma

Priateľské hokejové stretnutie medzi mužstvami Cassovia Super Stars, ktorý tvoria naši zamestnanci z radov obchodníkov USSK a Bohemia Steelers, ktorý reprezentujú hráči z firiem českých zákazníkov, sa koná pravidelne od roku 2003. V tomto roku sa situácia zmenila a namiesto jedného zápasu sa vo štvrtok 17. marca 2016 uskutočnil na ľade v Steel aréne hokejový turnaj. K tímu našich obchodníkov, už s novým názvom Košice Stars a Bohemii Steelers, pribudlo tretie kombinované mužstvo International Team.

„V obidvoch mužstvách bolo v minulosti veľa hráčov. Nie všetci z nich pobudli na ľade toľko času, ako si predstavovali. V tomto roku mali záujem zahrať si ďalší naši partneri z Rakúska, Slovinska, Česka a Slovenska. Aby každý z nich mal v hre dostatok priestoru, zostavili sme tento nový kombinovaný celok a zaradili ho do turnaja,“ ozrejmil situáciu pred zápasmi jeden z organizátorov turnaja, hráč tímu Košice Stars Miroslav Maďar.

Organizátori pozmenili program a hralo sa systémom každý s každým len 2 x 20 minút čistého času. Turnaj slávnostne otvoril viceprezident pre predaj a marketing USSK Christian Korn, ktorý pred prvým zápasom vhodil medzi hokejky kapitánov symbolické buly. V prvom stretnutí dvoch odvekých rivalov sa stretli Košice Stars a Bohemia Steelers. Lepšie začali hostia, ktorí sa už v druhej minúte dostali do vedenia zásluhou Zemana. Z tohto úspechu sa však dlho netešili, lebo už v 5. min Lang vyrovnal. Po ňom kapitán domácich Buckiso dostal svoj tím do vedenia a v druhej tretine ten istý hráč najprv zvýšil na 3:1 a ďalší jeho spoluhráči Kozel s Nagyom upravili na 5:1. Až vtedy hostia dvomi gólmi, ktorých autormi boli Balko a Souček, znížili na 5:3. Vzápätí Lang strelil šiesty gól domácich a v závere Buják i Souček už len skorigovali za Bohemiu konečný stav na 6:5. V druhom stretnutí medzi mužstvami International Team a Košice Stars si lepšie počínali naši hokejisti z tímu Stars, ktorí zvíťazili 6:2. Za internacionálov skórovali Lukáč a Barkáč, za Stars po dva góly strelili Nagy a Mondík, po jednom pridali Palai a Lang. Najbohatším na góly bolo tretie meraní síl medzi mužstvami Bohemia Steelers a International Team. Hráči Bohemie v ňom zvíťazili vysoko 16:3. Hostia dokázali držať krok so súperom iba do desiatej minúty, keď viedli 3:2. Potom sa prejavila lepšia zohranosť i kondičná pripravenosť hokejistov z Bohemie, ktorí strelili štrnásť gólov po sebe. Dva góly hostí zaznamenal Bolf, jeden pridal Serdel. Autormi gólov Bohemie boli: Souček 4, Mašin 3, Puchar 3, Buják a Zeman po 2, Starý a Sklenář junior po 1.

V Steel aréne bol na zápasoch prítomný aj prezident a CEO United States Steel Corporation Mario Longhi, ktorý sa zúčastnil aj slávnostného vyhodnotenia turnaja. Víťazstvo si vybojovali hokejisti domáceho tímu Košice Stars. Cennú trofej - putovný pohár prevzal kapitán mužstva Scott Buckiso, ktorý tento úspech okomentoval slovami: „História vzájomných zápasov medzi obchodníkmi a zákazníkmi je úžasná a verím, že aj v trojici mužstiev budeme v nich pokračovať. Zápasy sme si so spoluhráčmi dokonale vychutnali a myslím si, že aj naši hostia sa na ľade hrou dobre bavili. Ďakujem Mariovi, že si našiel čas a prišiel medzi nás.“

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...