Vyhľadávanie:

Olympijské kruhy nad Košicami

Olympijské kruhy nad Košicami

Do výtvarnej súťaže OZ Bottega sa môžu zapojiť aj deti našich zamestnancov

Taký je názov 3. ročníka detskej výtvarnej súťaže, ktorú organizuje Občianske združenie Bottega v Košiciach. Námetom výtvarných prác - malieb je šport. V Košiciach sa narodilo veľa významných športovcov, ktorí šírili dobré meno našej krajiny a úspešne reprezentovali na letných i zimných olympijských hrách a tiež aj na paralympijských hrách.

Z košických olympionikov je hodno spomenúť aspoň niektorých. Zlatú medailu vybojovali brankár futbalového mužstva Československa Stanislav Seman (1. miesto na OH v Moskve) a strelec z vojenskej pušky Alexander Prokop (1. miesto na OH v Londýne). Strieborné medaily získali gymnasti Ľudovít Kmeťko (2. miesto na OH v Štokholme), Matilda Pálfyová (2. miesto na OH v Berlíne), Marianna Krajčírová - Némethová (2. miesto na OH v Tokiu i v Mexiku) a hokejista Ladislav Troják (na ZOH v St. Moritzi). Bronz si vybojovali zápasník Mikuláš Athanasov (3. miesto na OH v Helsinkách) a strelec Jozef Gönci (3. miesto na OH v Atlante a v Aténach). Okrem medailistov štartovalo z Košičanov na letných i zimných olympiádach veľa ďalších športovcov, atlétov, vodných pólistov, basketbalistov, hokejistov, krasokorčuliarov a ďalších z iných športových odvetví. Z paralympijských športovcov sa zo strieborných medailí tešil lyžiar Radomír Dudáš (2. miesto na ZOH v Salt Lake City a v Turíne), na bodovaných miestach skončila vzpieračka Anna Oroszová (na OH v Sydney a v Aténach). Na paralympijské hry do Londýna sa pripravuje aj stolný tenista Martin Ludrovský.

Súťaž je určená všetkým deťom mesta Košice a samozrejme aj deťom zamestnancov U. S. Steel Košice. Súťažné práce budú hodnotené v troch vekových kategóriách detí, a to 6-9 rokov, 10-12 rokov a 13-15 rokov.

Výkresy formátu maximálne A2 môžu byť vyhotovené ľubovoľnou technikou a na zadnej strane je potrebné uviesť meno a priezvisko autora, vek/kategória, názov práce, školu a meno pedagóga. Vernisáž výstavy s vyhodnotením a odovzdávaním pekných cien sa uskutoční 1. júna 2012 v cukrárni Aida na Hlavnej ulici č. 81 v Košiciach za účasti predstaviteľov mesta. Výstava potrvá od 1. júna do 30. septembra 2012 a bude aktuálna aj počas XXX. OH v Londýne.

Práce zasielajte do 23. mája 2012 na OZ Bottega, Hrnčiarska ulica č. 19, 040 01 Košice (obchodík s keramikou) alebo v USSK ich môžu rodiča odovzdať na recepcii v budove predaja vo vstupnom areáli.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...