Vyhľadávanie:

Opäť nadštandardné zhodnotenie úspor

Opäť nadštandardné zhodnotenie úspor

Výpisy z účtov začne Stabilita posielať v druhej februárovej dekáde

Predvlani sa DDS Stabilita, aj napriek zložitej situácii na finančných trhoch, darilo. Úspory sporiteľov zhodnotila nadštandardne. O viac než 8,6 percenta. Aký bol však rok minulý?

"Myslím si, že naši klienti budú spokojní," konštatovala Jana Volnerová, vedúca oddelenia Marketingová komunikácia DDS Stabilita. "Treba vychádzať z reality a uvedomiť si, že ide o druhý pokrízový rok, že turbulencie na finančnom trhu, tak ako aj v ostatných sférach života, ešte stále pretrvávajú. V prípade fondov, ktoré pracujú s takou stratégiou ako my, čiže vyváženou, sa výnosy za minulý rok pohybovali na úrovni jedného až dvoch percent. DDS Stabilita dosiahla spomedzi ostatných doplnkových dôchodkových spoločností v minulom roku opäť najvyššie zhodnotenie: 3,2 percenta. Zdôrazňujem, že ide o "čisté" zhodnotenie vkladov, teda už po odpočítaní všetkých poplatkov. Takéto zhodnotenie sa samozrejme týka klientov, ktorí mali u nás peniaze celý rok. Ak niekto vstúpil do systému napríklad v septembri, výnos za štyri mesiace bude pochopiteľne iný. Sklamaní nebudú ani poberatelia dávok. Zhodnotenie úspor vo výplatnom fonde býva kvôli konzervatívnemu investovaniu, s hlavným dôrazom na bezpečnosť a ochranu úspor, síce nižšie, ale aj tak predstavuje viac ako 1,7 percenta.

DDS Stabilita bola vlani mimoriadne úspešná aj pri uzatváraní nových účastníckych zmlúv. Na jej "konto" ich pribudlo bezmála desať tisíc a celkovo ich spoločnosť od svojho vzniku uzatvorila viac ako 173 tisíc. "V súčasnosti evidujeme už napríklad 21 tisíc poberateľov periodických dávok. Mimoriadne potešiteľný je fakt, že aj napriek pribúdajúcemu počtu poberateľov dávok nám počet aktívnych sporiteľov stúpa, " uviedla Jana Volnerová. Turbulencie, ktorým DDS Stabilita čelila v lete minulého roka, keď časť klientov požiadala o vyplatenie odstupného, tento ukazovateľ nenarušili. Väčšina z nich si totiž okamžite uzatvorila novú zmluvu, aby neprišli o výhody tohto sporenia. Na týchto zmluvách však začínajú opäť od nuly. "V tejto súvislosti chceme klientom, ktorí vlani požiadali o odstupné a porušili podmienky dávkového plánu pripomenúť, že sú povinní vrátiť daňovú úľavu, ktorú si uplatňovali za posledných päť rokov. Majú tri zdaňovacie obdobia na to, aby peniaze vrátili. Nemôžu v tejto súvislosti tiež očakávať, že im zamestnávateľ bude v tomto roku robiť daňové priznanie. Zákon mu to nedovoľuje. Rada by som tiež pripomenula všetkým klientom, že ešte aj tento rok si napriek legislatívnym zmenám môžu uplatniť daňovú úľavu v plnej výške a v prípade, že si na sporenie odložili v roku 2010 približne 400 eur, ušetria tak na dani takmer 80 eur."

Výpisy z účtov môžu klienti DDS Stabilita očakávať po 10. februári 2011. V tejto súvislosti Jana Volnerová upozorňuje, aby tí, u ktorých došlo v poslednom období k zmenám priezviska či bydliska, oznámili nové skutočnosti na kontaktných miestach DDS Stabilita čo najskôr. "Spolu s výpismi dostane každý aj Spravodaj DDS Stabilita, v ktorom budeme informovať o dvoch pripravovaných novinkách," dodala. "Veľmi často nám klienti volajú a zaujímajú sa o aktuálny stav na svojom účte. Takéto informácie však telefonicky nemôžeme poskytovať. Sme presvedčení, že novú službu - webovú samoobsluhu, ktorú teraz zavádzame, preto veľmi ocenia. Sporiteľom, ktorí budú mať o túto službu záujem, stačí vyplniť priloženú návratku a zaslať nám ju v odpovednej obálke, ktorú v zásielke nájdu tiež. Do budúcna im už každý ďalší výpis budeme zasielať elektronickou formou a zároveň im umožníme prístup na náš portál, kde po prihlásení už môžu sledovať stav svojho účtu kedykoľvek. Keďže v Košiciach už onedlho bude skutočný športový sviatok, rozhodli sme sa okrem nových služieb priniesť aj nové zážitky. Návratky budeme žrebovať. Tridsať tých, na ktorých sa usmeje šťastie, získa vstupenky na niektorý zo zápasov MS v ľadovom hokeji. Druhá novinka sa týka klientov, ktorí sa rozhodnú prehodnotiť svoj príspevok do doplnkového dôchodkového sporenia a zvýšia si ho o minimálne päť eur. Pripravili sme pre nich súťaž Nájdi eso. Viac sa dozvedia v priložených informáciách."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...