Vyhľadávanie:

Opäť pri streleckej chuti

Opäť pri streleckej chuti

Hokejisti HC Košice cez víkend zvalcovali doma Zvolen i nováčika v Dubnici

Hokej
V zápase HC Košice - Zvolen 7:3 sa hráč hostí Cibuľa (vpravo) dostal do gólovej šance, ale nášho brankára Petríka neprekonal. Vľavo akciu sleduje košický obranca Kledrowetz.

Hokejová extraliga nabrala po reprezentačnej prestávke rýchle tempo. Zverenci trénerov Dušana Gregora a Miroslava Marcinka v uplynulom týždni tesne prehrali v Bratislave so Slovanom 0:1, ale ich hra nebola po prestávke v súťaži až taká zlá.

Košických kormidelníkov najviac mrzelo, že proti belasým mali naši hráči viac streleckých príležitostí než inokedy doma a predsa vyšli strelecky naprázdno. Svoju premiéru v tomto zápase absolvovali v drese HC dvaja hráči. Bol to obranca Tomáš Slovák a proti "svojim" sa pri Dunaji postavil aj bývalý košický odchovanec Gabriel Špilár, ktorý od začiatku tejto sezóny obliekal dres Slovana.

Všetko si to však Košičania vynahradili v ďalších dvoch nasledujúcich stretnutiach v závere uplynulého týždňa. Najprv na domácom ľade deklasovali vicemajstra zo Zvolena 7:3 a tým istým výsledkom zvalcovali aj nováčika v Dubnici. V čom hľadať náhly obrat v koncovke k lepšiemu? V prvom rade v zlepšení dôrazu v záverečnej fáze pri streľbe, ale i v tom, že hráči našli v rozhodujúcich momentoch pri premieňaní šancí viac istoty a pokoja. Streliť v dvoch stretnutiach 14 gólov, to je dobrá strelecká bilancia, ktorá pomohla nášmu tímu priblížiť sa po 24. kole v tabuľke k majstrovskej Dukle Trenčín na rozdiel dvoch bodov.

Je potešiteľné, že o slovo sa v týchto zápasoch presnými zásahmi hlásili skúsení hráči Nagy a Kroták, autori troch gólov, dvojgóloví Bicek, Kmiť i navrátilec Špilár. Ten sa pred našimi fanúšikmi, ktorí ho v drese Slovana v stretnutí s Košicami zatracovali, predstavil jedným gólom a skóroval aj v Dubnici. Kuriozitou bolo, že Ladislav Nagy zaznamenal dvakrát hetrik v tejto sezóne, a to práve v zápasoch v Dubnici. Proti nováčikovi mu to vychádza, ale boli by sme radi, keby sa "nemaznal" ani so silnejšími súpermi.

Pred domácim publikom sa veľmi snažil o gólový zápis aj obranca Tomáš Slovák, ktorý mal po návrate z Ameriky veľký apetít. Gól síce nedal, hoci šance na hokejke mal, ale svoj návrat na košický ľad osladil aspoň dvoma asistenciami na góly Špilárovi a Bicekovi. Raz asistoval aj v Dubnici pri góle Nagya. Podobné gólové chúťky mal aj Kledrowetz, ale aj on zostal len pri asistovaní. Proti Zvolenu prihral na gól Krotákovi, zato v Dubnici asistoval pri góloch až štyrikrát. Včera hostili hokejisti HC Košice na domácom ľade Nitru, v piatok sa predstavia v Žiline a v nedeľu 28. 11. sa opäť doma stretnú v poslednom zápase tretej šestiny základnej časti s Liptovským Mikulášom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...