Vyhľadávanie:

Opravu mosta pri Pereši plánujú skončiť o tri až štyri mesiace

Opravu mosta pri Pereši plánujú skončiť o tri až štyri mesiace

Poriadnou dávkou trpezlivosti sa musia vyzbrojiť všetci vodiči smerujúci od Šace do Košíc. V čase dopravnej špičky si môžu už od Poľova precvičovať jazdu v kolóne. Dôvodom niekoľkokilometrových zápch je oprava mosta pri mestskej časti Pereš. Mnohých rozčuľuje vlažné tempo prác, najmä popoludní a počas voľných dní. Preto Oceľ východu adresovala otázky na tému opravy mosta Marcelovi Jánošíkovi, hovorcovi Národnej diaľničnej spoločnosti, ktorá má most v správe.

"Národná diaľničná spoločnosť prevzala most v havarijnom stave, preto sa teraz realizuje kompletná rekonštrukcia. Ide o jej druhú časť v smere od U. S. Steel Košice do Košíc. Predtým sa robila rekonštrukcia v opačnom smere," uviedol hovorca v písomnej odpovedi. Dodal, že rekonštrukciu, ktorú začali Inžinierske stavby okolo 20. apríla, ukončia o tri až štyri mesiace. Vodiči, prechádzajúci často cez opravovaný most, označujú postup prác za pomalý. Upozorňujú, že cestári nevyužívajú naplno možnosť pracovať po celý deň, ani počas víkendov. A ako to vidí M. Jánošík?

"Čo sa týka samotnej dopravy, je zabezpečená, kríza nastáva iba ráno, keď idú ľudia do U. S. Steel a po skončení pracovnej doby okolo 15. hodiny. Národná diaľničná spoločnosť dodržiava určitý bezpečnostný technologický postup, ktorý je daný, preto sa nemôže pracovať v kuse. Napríklad robia sa búracie práce, tvrdne betón a podobne."

Nuž, vodiči majú dve možnosti. Vyzbrojiť sa poriadnou dávkou trpezlivosti, alebo, ak môžu, skúsiť na čas využiť služby električiek mestskej hromadnej dopravy. V čase dopravnej špičky je to rýchlejší spôsob prepravy.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...