Vyhľadávanie:

Opravy sa dočká ešte toto leto

Opravy sa dočká ešte toto leto

Cestu medzi Haniskou a Ludvikovým Dvorom vyradila z prevádzky voda

Hutníci, ktorí merajú cestu do práce osobnými autobusmi z Čane, Hanisky a priľahlých obcí, sú v patovej situácii. "Komunikácia od Hanisky smerom na Ludvikov Dvor je už niekoľko dní uzavretá a my by sme radi poznali dôvody, prečo je tomu tak. Kým bol jej úsek pod železničným mostom zatopený, chápali sme to, no teraz je už dlhšie suchá. Betónové zátarasy nám však naďalej znemožňujú cestu, ktorá sa zdá byť v poriadku, využívať. Niekoľko kilometrové obchádzky nikoho z nás, pochopiteľne, netešia. Viete nám prosím povedať, ako to so spomínanou komunikáciou vyzerá, prečo je uzavretá a kedy možno očakávať jej znovu otvorenie?"

O stanovisko sme požiadali vedúceho referátu správy komunikácií Magistrátu Mesta Košice Jozefa Mikulu.

"Štátna cesta č. III/050 187, t.j. komunikácia od obce Haniska smerom na Ludvikov Dvor, je uzatvorená, pretože v priebehu nedávnych povodní, v čase, keď hladina vody kulminovala a dosahovala výšku približne troch metrov, došlo k poškodeniu jej povrchových vrstiev a kanalizačných šácht. Premávka ťažkých nákladných motorových vozidiel môže spôsobiť ich prepadnutie, a tým aj ohroziť životy ľudí. Požadované kritériá na bezpečnú premávku nespĺňa ani povrch komunikácie. Po dohode s Krajským dopravným inšpektorátom Policajného zboru SR a Obvodným úradom pre pozemné komunikácie, ktorý je cestným správnym orgánom na spomínanej komunikácii, bola cesta uzatvorená. Vzhľadom na skutočnosť, že vodiči nerešpektujú dočasné dopravné značenie, správca, oddelenie správy komunikácií, konal a osadil betónové zábrany na zamedzenie dopravy až do realizácie opravy."

Vedúci referátu správy komunikácii MMK Jozef Mikula na záver dodal, že Mesto Košice opravu spomínaného úseku, ktorá by mala stáť približne 150 tisíc eur, pripravuje. Predpokladaný termín realizácie je v letných mesiacoch.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...