Vyhľadávanie:

Oslavovali jubilanti z úsekov vedenia spoločnosti

Oslavovali jubilanti z úsekov vedenia spoločnosti

Takmer 120 železiarov, ktorí si v tomto roku pripomínajú významné pracovné jubileum - 30, 35 a 40 rokov odpracovaných pre firmu, sa stretlo spolu so svojimi partnermi na slávnostnom večierku v piatok, 16. novembra, v priestoroch Jumbo centra. Posledné tohtoročné stretnutie jubilantov USSK si vychutnali oslávenci z vedenia spoločnosti - z úsekov bezpečnosť, nákup, ľudské zdroje, predaj a marketing, technológie, BSC - Europe, z výroby, ale i z divízneho závodu Hutnícka druhovýroba a dcérskej spoločnosti Labortest.

Úvodný príhovor patril už tradične prezidentovi spoločnosti Davidovi H. Lohrovi a jeho poďakovaniu sa dlhoročným zamestnancom, ktorí robote vo fabrike venovali kus svojho života, ale aj ich životným partnerom za podporu. "Boli a naďalej ste dôležitou súčasťou úspechu, ktorý naša spoločnosť dosiahla. Môžete byť na to právom hrdí," konštatoval. Po tom, čo oslávencov pozdravil a zaželal im v ďalšom živote veľa pracovných a osobných úspechov aj predseda Rady odborov OZ Metalurg U. S. Steel Košice Mikuláš Duľa, nasledoval slávnostný akt oceňovania jubilantov. Na pódiu si ďakovné listy, zlaté pamätné medaile Elberta Garyho a náramkové hodinky na pamiatku prevzali priamo z rúk prezidenta D. Lohra muži, ktorí v podniku odpracovali 40 rokov a ženy s 35-ročnou praxou vo firme. Ku gratulantom sa pridali aj viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák, M. Duľa a ďalší predstavitelia top manažmentu spoločnosti.

Pre mnohých to boli roky, na ktoré sa nezabúda. Večierok bol príležitosťou zaspomínať si na časy zašlé, na obdobie, keď železiarne ešte iba vyrastali, keď sa oceľ dostávala do sveta a oni boli pri tom, ale aj na to, keď sa firme v minulosti darilo viac, no i menej. A tiež podebatovať o súčasnosti...

Tridsaťpäť rokov práce v košickej oceliarni má za sebou aj Eugen Lenorovič, vedúci oddelenia implementácia strategických programov. Začínal v sedemdesiatom druhom v centrálnej údržbe ako elektromechanik, neskôr prešiel viacerými pracovnými pozíciami. Bol majstrom i vedúcim prevádzky v ZHD, podieľal sa na budovaní systému kvality podľa ISO 9001 v radiátorovni i rúrovni i environmentálneho systému podľa ISO 14 000, bol zmocnencom pre kvalitu v joint venture U. S. Steel Košice. Programu úspor nákladov sa venuje od roku 2001. Čo sa odvtedy vo fabrike podarilo? "Usporili sme milióny a milióny korún a program, pri ktorom sa mnohým zdalo, že bude postupne zanikať, žije a ďalej prináša nezanedbateľné výsledky," povedal na margo svojho terajšieho pôsobenia. "Dnes je Program úspor nákladov súčasťou kontinuálneho zlepšovania, ktorý uplatňujeme v celej korporácii."

A ktorá zo zmien ho počas praxe v podniku oslovila najviac? "Jednoznačne príchod amerického investora - U. S. Steel - do fabriky. Pozitívne hodnotím najmä zmenu podnikovej kultúry, ktorú so sebou priniesol a ktorá sa týka viacerých oblastí podnikania."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...