Vyhľadávanie:

Osmička do štvrťfinále

Osmička do štvrťfinále

Hokejový turnaj o majstra U. S. Steel Košice pokračoval ďalšími stretnutiami v základných skupinách. V nich sa hrá o postup do štvrťfinále, keď z každej skupiny sa kvalifikujú štyri najlepšie celky, posledné mužstvá zo skupín z ďalší bojov vypadávajú. Zatiaľ kandidáti na vypadnutie ešte nie sú známi, ale "nahnuté" to v 1. skupine majú až tri mužstvá z Dopravy, Koksovne a TVa. V 2. skupine zrejme zostane "Čierny Peter" v rukách hráčov z Údržby, ktorí zatiaľ nezískali ani bod. V uplynulom týždni i v pondelok 23. januára sme zaregistrovali v jednotlivých stretnutiach tieto výsledky:

1. skupina

Doprava - Hutnícka druhovýroba 0:7 (0:2, 0:2, 0:3)
Hostia si po víťazstve nad mužstvom Teplej valcovne poradili aj s Dopravou. Hrali sústredene a pozorne v obrane, každú možnosť využívali na brejky. Darilo sa im aj v koncovke a týmto druhým víťazstvom si poistili postup do štvrťfinále. Dopravári oproti zápasu s Vedením tento raz výkonom sklamali, keď nedokázali ani raz prekonať brankára hostí. Za víťazov po 2 góly strelili H. Ogurčák a Cmoriak, po jednom góle pridali N. Ogurčák, Tischler a Kuchta.

Doprava - Teplá valcovňa 15:3 (3:0, 5:1. 7:2)
Zatiaľ najvýraznejší výsledok šampionátu. Prekvapujúco ho dosiahli hokejisti z Dopravy, ktorí v predchádzajúcom zápase proti ZHD nedokázali streliť ani len čestný úspech. Zato v tomto zápase mali strelecké manévre a s chuti si zastrieľali. Hostia nedokázali držať krok s dopravármi a až v posledných troch minútach zaznamenali 2 góly a skorigovali tak vysokú prehru. Góly víťazov: Nikitinskij 5, Hriňák, Deák, Bakoň a Lukáč po 2, Gondoľ a Gönci po 1. Za hostí skórovali R. Gajdoš, Pazderák a Tomáš.

Vedenie - Hutnícka druhovýroba 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)
Stretli sa dve neporazené mužstvá a svoju neporaziteľnosť si naďalej udržuje vlaňajší majster z Vedenia. Lepšie začali hostia, ktorí sa v 2. minúte dostali do vedenia, ale domáci trpezlivou a sústredenou hrou v úvodnej tretine vyrovnali. Ešte aj v druhom dejstve hostia držali krok so súperom, o všetkom sa rozhodlo až v záverečnej tretine. Za víťazov 2 góly strelil Kuzár, po jednom pridali Kováč, Maďar a Rogers, za hostí boli úspešní Cmoriak a Fecsu.

2. skupina

Údržba - Energetika 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)
Zrejme tento zápas rozhodol o postupujúcom do štvrťfinále. Stretnutie bolo vzácne vyrovnané a od úvodnej minúty dramatické. Šťastnejší však boli energetici, ktorí si pred záverečnou tretinou vypracovali jednogólový náskok a ako sa ukázalo, ten bol pre víťazstvo rozhodujúci. Údržbári sa v poslednom dejstve snažili zo všetkých síl vyrovnať, ale z množstva šancí na jednej i druhej strane sa strelecky nikto nepresadil. Za domácich skórovali Maxim a Molčák, za hostí 2 góly strelil Nižník, jeden pridal Sabo.

Oceliareň - Studená valcovňa + Zušľachťovne 2:4 (0:0, 2:2, 0:2)
Mnohí priaznivci považovali tento súboj za predčasné finále. Zápas mal vysoké tempo, o dramatické momenty na ľade nebola núdza. Po druhej tretine bolo skóre vzácne vyrovnané, domáci stačili náskok hostí vždy zlikvidovať. O víťazovi sa rozhodlo až v záverečnom dejstve, kedy hostia presnejšou koncovkou dvoma gólmi strhli víťazstvo na svoju stranu. Za oceliarov boli úspešní Tóth a Krajňák, za hostí po góle strelili Franc ml., Kasoni, Dutko a Srnk.

Energetika - Oceliareň 1:8 (1:5, 0:1, 0:2)
Favorizovaní oceliari rozhodli o svojom víťazstve už v úvodnej tretine. Mali raketový nástup, keď už v 39 sekunde skóroval Tóth. V ďalšom priebehu už iba kontrolovali hru a svoju hernú prevahu prikrášlili ďalšími gólmi. Proti streleckej chuti bol opäť Štefáni, autor troch gólov, ktorý tak zvýšil svoje vedenie v tabuľke kanonierov na 11 gólov. Dva góly zaznamenal Kimák a po jednom ešte pridali Kordovan a Guzi. Čestný úspech domácich strelil Sabo, ktorý znižoval v úvodnej tretine na 1:2.

V tomto týždni sa vo štvrtok 26. januára stretnú o 19.15 h. Údržba - Vysoké pece a o 20.45 h. Koksovňa - Doprava. V piatok 27. januára o 19.15 h. Studená valcovňa + Zušľachťovne - Údržba a o 20.45 h. Teplá valcovňa - Vedenie. Posledné zápasy v skupinách sú na programe v pondelok 30. januára o 19.15 h. Vysoké pece - Energetika a o 20.45 h. Koksovňa - Hutnícka druhovýroba. Štvrťfinálové zápasy sa hrajú vo štvrtok 2. februára a v piatok 3. februára 2006.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...