Vyhľadávanie:

Panelové diskusie na aktuálne témy

Panelové diskusie na aktuálne témy

Súčasťou festivalu EKOTOPFILM 2004 v Košiciach bol aj odborný program

Súčasťou prehliadky vybraných víťazných filmov XXXI. Medzinárodného festivalu odborných filmov EKOTOPFILM 2004, ktorého generálnym partnerom bola spoločnosť U. S. Steel Košice, bol aj sprievodný odborný program. Na dvoch samostatných podujatiach sa 10. a 11. novembra tohto roku v košickom kine Tatra diskutovalo o rozdielnych, za to však vysoko aktuálnych otázkach súčasnosti - problematike environmentálnej výchovy a vzdelávania na školách a zahraničných investíciách na Slovensku.

Panelová diskusia pedagógov košických škôl, venovaná problematike environmentálnej výchovy a vzdelávania sa niesla v znamení myšlienky Lepšie je keď chcem, ako keď musím. Debata bola zameraná i na rozbor konkrétnych metód a spôsobov ovplyvňovania mladých ľudí pri dosahovaní ich životných cieľov, preberala sa tiež protidrogová tematika.

Nemenej zaujímavé bolo i ďalšie podujatie - panelová diskusia na tému Zahraničné investície v SR. Publiku, ktoré tvorili v prevažnej miere študenti košických stredných a vysokých škôl, ale i starostovia obcí a predstavitelia súkromných firiem, priblížili najdôležitejšie aspekty prílivu zahraničných investorov na Slovensko, najmä na jeho východ, zástupcovia U. S. Steel Košice, Ministerstva hospodárstva SR, Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu i Slovenskej obchodnej inšpekcie. Hovorilo sa predovšetkým o aktivitách, ktoré v tomto smere s veľkou iniciatívou vyvíja U. S. Steel Košice prostredníctvom Centra ekonomického rozvoja, o potrebe zriaďovania priemyselných parkov, ich prínosoch pre rozvoj regiónov, dotáciách štátu na ich vybudovanie i pripravenosti obcí a miest na príchod zahraničných investorov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...