Vyhľadávanie:

Paráda Terasy už čoskoro ponúkne oddych a šport

Paráda Terasy už čoskoro ponúkne oddych a šport

Ďalší z víťazných projektov grantového programu Spoločne pre región sa blíži do úspešného záveru. Paráda Terasy, ktorú ocenila a finančne podporila U. S. Steel Košice spolu s Karpatskou nadáciou ako jeden z najlepších, bude už čoskoro ponúkať tamojším obyvateľom, no najmä deťom oddych a športové vyžitie. Grant umožnil Miestnemu úradu MČ Košice - Západ zaplatiť rekonštrukciu detského a športového ihriska na ulici Obrody na Sídlisku Terasa. Vynovené plochy sa nachádzajú v tesnej blízkosti kultúrno-komunitného centra, ktoré vzniklo vďaka projektu Košice - Európske hlavné mesto kultúry 2013.

Na detskom ihrisku nájdu oddych nielen mamičky s deťmi, ale každý, kto si chce posedieť a odpočinúť v pokojnej časti sídliska. "Pre deti je pripravená nová preliezačka a ihrisko. Máme už osadené aj nové lavičky a odpadkové koše. Priestor skrášlia kvety a okrasná zeleň," priblížila projekt Anna Zeleňáková z oddelenia rozvoja Miestneho úradu MČ Košice - Západ. "Ostáva už len položiť trávnatý koberec a vysadiť zeleň. Na to ale treba priaznivejšie počasie," doplnila.

Druhú časť projektu tvorí športové ihrisko. Záujemcovia si tu budú môcť zahrať basketbal, volejbal, alebo futbal. Ihrisko je takmer dokončené, čaká sa len na osadenie bránok a stĺpov na sieť. Obe rekonštruované plochy odovzdajú verejnosti koncom augusta.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...