Vyhľadávanie:

Parádny štart leta!

Parádny štart leta!

Minulá sobota patrila v Doškoľovacom stredisku U. S. Steel Košice v Medzeve najmä deťom. Naše pozvanie na športovo – zábavný deň, ktorým sme „odštartovali“ leto, prijali deti z Detského domova sv. Klementa Hofbauera z Podolínca a Centra pre deti a rodiny Uralská - Košice.  Na toto veselé podujatie plné smiechu a zábavy prišlo aj sedem rodín z nášho projektu Sme s vami v pravý čas a pozvali sme aj ukrajinské deti s mamami, ktoré našli svoj prechodný domov v našom stredisku.

   

Malé deti hneď po príchode zobrali „útokom“ nafukovacie hrady.

      

Športovo založení juniori, najmä z Podolínca, začali futbalom, ale vyskúšali si aj bowling a stále plno bolo aj okolo stolného futbalu.

K veľkým atrakciám patrila aj lukostreľba.

Počas celého dňa sa nezastavil ani DJ, ktorý hral aj na želanie, a tak priestor v jeho okolí bol stále zaplnený tanečníkmi.

   

Pekné „vecičky“ a náramky si mohli deti vyrobiť v tvorivých dielňach. Na fotke mamy a deti z Ukrajiny.  Šikovné animátorky pomaľovali nielen tváre, ale aj ruky doslova malými, umeleckými dielkami.

Pekný deň v peknom prostredí a s množstvom aktivít si užívali aj rodiny z projektu Sme s vami v pravý čas.

   

Timonovi Vagašovi (na fotke s mamou) a Lukášovi Vaníkovi (na fotke  s otcom ) sa veľmi páčila lukostreľba. Aj keď Lukáš a Timon spolu s bratom Teodorom vyskúšali úplne všetky aktivity a atrakcie, ktoré boli na podujatí.

      

Rodinky Imricha Szilágyiho a Mareka Molnára si deň vychutnávali aj pri dobrej káve a výbornom jedle. A rodinka Zdena Beneša prišla aj s malým, päťmesačným synčekom.

   

Chlapcov Beáty Mudrej Filipa a Pavla bolo najčastejšie vidieť pri šachovnici. Ich sestra Bea strávila najviac času výrobou náramkov. Peter Klein prišiel na podujatie s celou rodinkou, v Medzeve boli prvý raz a veľmi sa im tu páčilo. Na fotke je s dcérou Stanislavou.

Príležitosť na výmenu skúseností a poznatkov využili aj pracovníci oboch zariadení so správkyňou Nadácie U. S. Steel Košice. Na snímke zľava Slávka Tvrdoňová, správkyňa našej nadácie, Danka Štefková z Detského domova v Podolínci, Jana Funderáková, riaditeľka CDR Uralská Košice a Štefan Straka, riaditeľ Detského domova v Podolínci. Hovorili najmä o tom, aké leto sa im podarilo pripraviť pre deti, do akých táborov deti pôjdu.

Poďakovali sa za pekný deň v Medzeve, na ktorý sa deti tešili už týždne dopredu. A Štefan Straka, ktorý má v domove veľa športovcov, sa nám pochválil, že štyria chlapci pôjdu v lete na majstrovstvá sveta detských domovov v mini futbale, ktoré sa uskutočnia v Poľsku.

Vydarený začiatok leta len o hodinku predčasne skončil lejak. Ale stihli sme všetko podstatné. Zabaviť sa, zahrať, zašportovať si, porozprávať sa a vychutnať si dobroty, ktoré pripravili kuchári v Doškoľovacom centre.

 

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...